CHP’den dikkat çeken Türk Telekom açıklaması: ‘Muhtemelen birilerini kurtarıyor’

CHP’den dikkat çeken Türk Telekom açıklaması: ‘Muhtemelen birilerini kurtarıyor’

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türk Telekom’un hisselerinin yüzde 55’ini, dün yapılan anlaşmayla geri almıştı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Sözcüsü Öztrak, “Kendisine devredilecek olan bir şeyi bu kadar para vererek neden alır devlet? Bunu anlamak mümkün değil, muhtemelen birilerini kurtarıyor” dedi.

Türkiye Varlık Fonu (TVF), LYY Telekomünikasyon A.Ş. firmasına ait Türk Telekom'un hisselerinin yüzde 55’ini, dün yapılan Pay Satın Alım Sözleşmesi kapsamında, şirketin bankalara borcu olan yaklaşık 6,4 milyar dolara karşılığında geri aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bu anlaşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Türk Telekom’un sözleşmesinin 2026’da bittiğini hatırlatan Öztrak, “Kendisine devredilecek olan bir şeyi bu kadar para vererek neden alır devlet? Bunu anlamak mümkün değil, muhtemelen birilerini kurtarıyor” dedi.

“MUHTEMELEN BİRİLERİNİ KURTARIYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki CHP Ekonomi Masası, 10-11 Mart'ta Bartın ve Karabük’te; iş dünyası, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve esnafla bir araya geldi.

Öztrak; Türkiye Varlık Fonu’nun Türk Telekom’un hisselerinin yüzde 55’ini 1,6 milyar dolara satın almasını ise şu sözlerle değerlendirdi:

“Bu da bu yönetimin ne yaptığını anlamakta güçlük çektiğimiz hususlardan bir tanesi. Benim bilebildiğim kadarıyla Türk Telekom’un sözleşmesi 2026’da bitiyor. 2026’dan sonra Türk Telekom yeniden devlete devredilecek. Şimdi kendisine devredilecek olan bir şeyi bu kadar para vererek neden alır devlet? Bunu anlamak mümkün değil, muhtemelen birilerini kurtarıyor. Birilerini kurtarma operasyonundan artık bıktık, millet şu anda kurtarılmayı bekliyor. Esnaf zor durumda, çiftçi zor durumda, vatandaş zor durumda artık şu kendi yandaşlarını görmekten vazgeçsinler de bir dönüp vatandaşın haline baksınlar.

Burada tabii her türlü sorun var. Varlık Fonu’nun elinde, Varlık Fonu bir daha bunu satmayı düşünüyor mu düşünmüyor mu, bu kadar kısa süre için hangi fiyata satacak ne yapacak, aldığı fiyata satabilecek mi bunların hiçbiri belli değil.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN