CHP'den HSK'ya İmamoğlu başvurusu

CHP'den HSK'ya İmamoğlu başvurusu

CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatları yarın saat 10.30’da HSK önünde açıklama yapacak. Avukatlar, İmamoğlu davasına bakan ilk hakimin görevden alınarak Samsun'a atanmasıyla ilgili müfettiş görevlendirilmesi talebinde bulunacak.

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ceza aldığı davada görevli olan hakimin Samsun’a tayinin çıkmasına ilişkin ortaya atılan iddiaların araştırılmasını isteyecek.

CHP Parti Meclisi Üyesi avukat Gökhan Günaydın ile Ekrem İmamoğlu’nun avukatları yarın saat 10.30’da Ankara’da Hakimler ve Savcılar Kurulu’na müfettiş görevlendirilmesi talebinde bulunarak, HSK önünde bir açıklama yapacak.

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı getirilmişti. Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, davaya bakan ilk hakim Hüseyin Zengin'in görevden alınarak Samsun'a atandığını ortaya çıkarmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN