CHP'den 'Kars' tepkisi: Taşımalı seçmenler sonucu doğrudan etkiledi

CHP'den 'Kars' tepkisi: Taşımalı seçmenler sonucu doğrudan etkiledi

Doğu ve Güneydoğu'da asker ile polisler üzerinden gerçekleştirilen taşımalı seçmenlere ilişkin CHP'den değerlendirmeler geldi. Taşımalı seçmenlerin Kars'ta sonucu doğrudan etkilediğini belirten CHP Milletvekili İnan Akgün Alp, seçimlerin yenilenmesi çağrısında bulundu. CHP Kars İl Başkanı Ulutaşdemir de bu yöntemle halkın iradesine ipotek konulduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Onur Ulutaşdemir, Doğu ve Güneydoğu'daki illerde asker ve polisler üzerinden gerçekleştirilen "taşımalı seçmen" uygulamasının Kars'ta seçim sonuçlarını doğrudan etkilediğini belirtti. Ulutaşdemir, bu yöntemle halkın iradesine ipotek konulduğunu ifade ederek, yapılan tüm itirazların reddedildiğini söyledi.

31 MART SEÇİMLERİNDE 'TAŞIMA SEÇMEN' TARTIŞMALARI

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde, özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki illerde 'taşıma seçmen' tartışmaları gündeme geldi. CHP Kars İl Başkanı Onur Ulutaşdemir, seçimlerden önce birçok kente 'seçmen' olarak taşınan asker ve polislerin seçim sonuçlarına doğrudan etki ettiğini belirtti.

1-009.jpgCHP Kars İl Başkanı Onur Ulutaşdemir

KARS'TA TAŞIMALI SEÇMENLER VE SEÇİM SONUÇLARI

Ulutaşdemir, Kars'ta yapılan itirazların reddedildiğini ve 3 bin 842 taşımalı seçmen getirilerek seçim sonuçlarının değiştirildiğini aktardı. MHP'nin taşımalı seçmenler sayesinde kentte seçimi kazandığını ve bu durumun seçim sonuçlarını direkt etkilediğini ifade etti.

'HALKIN İRADESİNE İPOTEK KONULDU'

Ulutaşdemir, "Kars'ta yaşamayan seçmen, seçim için bir günlüğüne getirildi ve Kars'ın 5 yılını etkileyecek şekilde oy kullandılar. Burada halkın iradesine ipotek konuldu" diyerek, bu durumun meşru bir seçim olmadığını vurguladı. Ulutaşdemir, seçim sonuçlarının tüm dengeleri alt üst ettiğini ve bu durumu asla kabul etmeyeceklerini belirtti.

SANDIK SAYISINDAKİ ARTIŞ VE MHP'NİN ALDIĞI OYLAR

Kars ve Iğdır gibi küçük şehirlerde binlerce taşımalı seçmen götürüldüğünü belirten Ulutaşdemir, seçim günü Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan bir okulda binlerce askerin bulunması ve sandık sayısının 6'dan 18'e çıkarılmasının dikkat çekici olduğunu ifade etti. Ulutaşdemir, bu durumun MHP'ye anormal bir oy artışı sağladığını ve oy eğilimlerinin net bir şekilde görüldüğünü söyledi.

1-010.jpgCHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp

'SEÇİMLER YENİLENMELİ'

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kars'ta 'milli iradenin gasp edildiğini' belirterek seçimlerin yenilenmesini istedi.

Alp, Kars'taki seçimler hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Seçim günü Kars’a gelerek Kars halkının yerine oy kullanmak sureti ile belediye başkanı seçimine Cumhur İttifakı lehine etki etmişlerdir. Örneğin askerlerin çoğunlukla oy kullandıkları Cumhuriyet Mahallesi 1050 no’lu sandıkta 316 oy kullanılmış ve bu oyların 226’sı Cumhur İttifakı’na verilmiştir. Yine aynı mahallede 1036 no’lu sandıkta 236 oy kullanılmış, asker ve polislerin oy kullandığı bu sandıkta 178 oy Cumhur İttifakı’na kullanılmıştır. 1037 no’lu sandıkta kullanılan oy sayısı 221, Cumhur İttifakı’na verilen oy sayısı 166’dır. 1038 no’lu sandıkta kullanılan oy sayısı 221, Cumhur İttifakı’na verilen oy sayısı 164’tür. 236 oyun geçerli olduğu 1049 no’lu sandıkta Cumhur İttifakına 99 oy verilmiştir. Onlarca daha böyle sandıkta ilimizde ikamet etmeyen asker ve polisler Kars yerel seçim sonuçlarını Cumhur İttifakı lehine değiştirmiştir.

İl milletvekili olarak Milli Savunma Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiğim soru önergeleri ile TBMM gündemine getirmiş bulunmaktayım. Milli Savunma Bakanı’na verdiğim soru önergesinde, özellikle Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2023 – 2024 yılı sınıf okullarında eğitim gören ve kursları 31 Mart 2024 tarihine kadar devam eden teğmenlerin bu kurslarına devam etmediklerini ve 28 Eylül 2023 tarihi itibariyle Kars ilinde ikamet ettikleri doğru ise bu kurslara devam etmeyen teğmenlerin başarısız ve devamsız sayılıp sayılmadıklarını da sordum ve Kars’ta ikamet etmedikleri halde oy kullanan herkes hakkında da suç duyurusunda bulunacağım. Sayın Bakanı da milli iradeye müdahale ettiği için istifaya davet ettim. TBMM’nin 29 Şubat 2024 tarihli birleşiminde konuyu gündeme taşımış ve endişelerimi dile getirmiş, yetkililerden önlem alınmasını talep etmiştim. Hatta o konuşmamda milli iradeye aykırı hareket edilir ve askeri vesayet yolu ile seçim kazanmaya çalışırsa 31 Mart seçimlerinin AK Parti için sonun başlangıcı olacağını da söylemiştim. Bu öngörülerimde de haklı çıkmış olduğumu görüyorum. Şehrimin hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğimi belirtiyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN