CHP'den yeni kanun teklifine tepki: Basına hapis cezası

CHP'den yeni kanun teklifine tepki: Basına hapis cezası

CHP'li Engin Özkoç, AK Partili milletvekilleri tarafından hazırlanan ve tasarruf finans şirketlerinin şöhretine zarar verecek haber yapanların üç yıla kadar hapisle cezalandırılmasını öngören kanun teklifine tepki gösterdi. Özkoç, "Konut ve finans mağdurlarının sesini duyurana, bunu haber yapan basına hapis cezası tehdidine yol açan yasa teklifine asla geçit vermeyiz" dedi.

TBMM’ye önceki gün AK Partili milletvekilleri tarafından sunulan kanun teklifinde, 6163 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanun’da da değişiklik yapılarak bu şirketlerin şöhretine zarar verecek haber yapanlara üç yıl hapis cezası verilmesi öngörülmüştü.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, sosyal medya hesabında bugün bir paylaşım yaparak, kanun teklifine tepki gösterdi. Özkoç, Gazetecilerin yaptıkları haber nedeniyle hapis cezasına mahkûm olmasının önünü daha da açan kanun teklifine 'Geçit vermeyeceklerini' söyledi.

"AKP, HALKIN SESİNİ KISMAYA ÇALIŞIYOR"

Özkoç'un Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yer alan ifadeler şu şekilde:

"Şirketlerin şöhretini kollayan AKP, vatandaşın şikayetini, haklı sesini kısmaya çalışıyor. Konut ve finans mağdurlarının sesini duyurana, bunu haber yapan basına hapis cezası tehdidine yol açan yasa teklifine asla geçit vermeyiz."

İşte Özkoç'un o tweeti:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN