CHP'li Alp'ten Bakan Tekin'e 'tarikat ve cemaat' tepkisi

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tarikat ve cemaatler hakkında yaptığı açıklama üzerine tepki gösterdi. CHP'li Alp, "Tarikat ve cemaatlerin çocukların dağa çıkmalarına engel olduklarını iddia etmenin bir sonraki adımı çocuklarını tarikat ve cemaatlere teslim etmeyen aileleri terörle iş birliği yapmakla itham etmek olacaktır" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in geçtiğimiz günlerde TBMM’de devam eden bütçe görüşmeleri sırasında, “Artık eski Türkiye yok, uyanın” sözlerini kullandı.

Bu ifadeleri hatırlatan CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, “Sayın Bakan konuşmasında tarikat ve cemaatlerin okullarda öğrencilere ders vermeye devam edeceğini, üstelik bu yapıların çocukların dağa çıkmasına engel olduklarını iddia etti” şeklinde konuştu. CHP'li Alp velileri duyarlı olmaya davet ediyorum diyerek konuşmalarına devam etti.

yeni-proje-5-002.jpg

Bakan Tekin’in açıklamasının ardından, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Gazipaşa Ortaokulu’nda Ülkü Ocakları mensuplarının ders anlattığını gösteren videoları hatırlatan CHP’li Alp, “Seçim bölgem Kars’ta Ülkü Ocakları mensuplarının derslere girerek çocuklara tarih dersi anlattığını, öğretmenlerin de eli kolu bağlı bir şekilde bunu seyrettiklerine tanıklık ettik” diye konuştu.

“Bunu bir milletvekili sorumluluğunda halkıma hatırlatmayı bir görev kabul ediyorum” diyen CHP’li İnan Akgün Alp, “Bütün velileri Sayın Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bu uygulamalarına karşı çıkmaya davet ediyor, kamuoyunu da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.