CHP'li Emre'den İsrail'e çelik ihracatı tepkisi: Kahve ya da kola çocukları öldürmüyor, silahlar öldürüyor

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, İsrail’e yönelik ihracatın incelenmesi önerisi üzerine yaptığı konuşmada “Kahve ya da kola çocukları öldürmüyor ama bu çelikle imal edilen silahlar binlerce çocuğu öldürdü” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve AKPM Üyesi Yunus Emre, TBMM Genel Kurulu’nda Saadet Partisi Grubunun vermiş olduğu İsrail’e yönelik ihracatın incelenmesi önerisi üzerine konuştu. Emre “Birtakım kahve ürünleri Türkiye'de, hava yollarında yasaklanıyor. Meclis kampüsünde kola sipariş etseniz, edemiyorsunuz. Arkadaşlar, kahve ya da kola çocukları öldürmüyor ama bu çelikle imal edilen silahlar binlerce çocuğu öldürdü.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Avrupa Birliği’nin çıkış fikrine atıfta bulunan CHP’li Emre, İsrail’e ihraç edilen çeliğin savaşta kullanılan silahlarda kullanılabiliyor olma ihtimaline dikkat çekerek AK Parti’nin İsrail’e ihraç edilen ürünlere yönelik Meclis Araştırması önerisine destek vermesini istedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN