CHP'li Nazlıaka'dan Bakan Yanık'a çağrı: Depremde kaybolan çocukların akıbetini açıklayın

CHP'li Nazlıaka'dan Bakan Yanık'a çağrı: Depremde kaybolan çocukların akıbetini açıklayın

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka; Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından kaybolan çocukları hatırlatarak, "Derya Yanık bir açıklama yaptı ve ‘Deprem sonrasındaki kayıp çocukların büyük bir kısmının hastanelerde tedavi altında olduğunu varsayıyoruz’ dedi. Sorarım size; varsaymak ne demek? Bu nasıl bir utanmazlık, siz ülkeyi varsayarak mı yönetiyorsunuz? Hala çocuklarını arayan aileler var. Kayıp çocukların akıbetini tek tek açıklayın" çağrısında bulundu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Türkiye’de kadınların belediyelerde seçme ve seçilme hakkı kazanmasının 93’üncü yıl dönümü dolayısıyla, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Kadınların tarihte elde ettikleri haklardan bahseden Nazlıaka, şu anda ise kadınların yeni haklar kazanmak bir yana, mevcut hakları ellerinden kaybetmemek için mücadele etmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

'CUMHUR İTTİFAKI KADIN DÜŞMANLARIYLA GENİŞLİYOR'

Nazlıaka, CHP’li kadınlar olarak laik, demokratik ve sosyal devleti yeniden inşa etmekte kararlı olduklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Kadınların haklarını tek tek budamaya çalışan tek adam rejimi, seçimi kaybetme korkusuyla olsa gerek üç-beş oyun peşine düştü. Geçenlerde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bir mutfak videosu ile hepimizin hislerine tercüman oldu, kendisi de orada çok net biçimde bunu ifade etti. Görüyoruz ki Cumhur İttifakı kadın düşmanından yana saf tutanlar tarafında genişlemeye devam ediyor. Cumhur İttifakı’na terör örgütü olan Hizbullah’ın siyasi uzantısı olan Hüda Par da, kadın düşmanı politikalarla övünen Yeniden Refah Partisi de katıldı. Aslında bir bakıma aynılar aynı yerde farklılar farklı yerde tablosunu çok net bir şekilde görmüş olduk. Böylece AKP’nin yıllardır ‘mış’ gibi yaparak gizlemeye çalıştığı gerçek zihniyeti de apaçık ortaya çıkmış oldu. Sanmasınlar ki onlar haklarımızı gasp etmeye çalışırken bizler korkuyoruz, siniyoruz, susuyoruz. Tam tersine her geçen gün daha da büyük bir dayanışma ile sımsıkı birbirimize kenetleniyoruz, adımlarımızı güçlendiriyoruz. Karşılarına aldıkları sadece toplumun yarısını temsil eden kadınlar değil. Aynı zamanda demokrasiyi savunan, eşitliği içselleştirmiş olan ülkenin tüm erkeklerini, vatandaşlarını da karşılarına alıyorlar. Biz milletiz, Millet İttifakı’yız ve çok güçlüyüz. Aydınlık günlere çok az kaldığını da o nedenle çok iyi biliyoruz.

'KARAR MEKANİZMALARINDA EŞİT TEMSİL EDİLMEK İSTİYORUZ'

Bizler karar mekanizmalarında eşit temsil edilmek istiyoruz. Eşit temsilden kastettiğimiz sadece biyolojik olarak kadın kimliğine sahip olanlar tarafından temsil edilmek değil. Kadının insan haklarını içselleştirmiş ve onu savunma konusunda samimi bir duruş sergileyen kişilerden bahsediyoruz. Bir bakıma İstanbul Sözleşmesi’nden çıkış kararına susanlar da kadındı, 6284 nolu yasa tehdit altındayken susanların, sessiz kalanların da bir kısmı kadındı. İstismara uğrayan çocuklardan bahsedilirken ‘Bir kereden bir şey çıkmaz’ diyen de bir kadındı. 6 yaşından itibaren istismara uğrayan H.K.G’nin davasının üzerini örtmeye çalışan ve ‘Bunlar siyasetin konusu değil, her toplumda yaşanabilecek şeylerdir bunlar’ ifadesi ile olayı meşrulaştırmaya çalışan da bir kadındı. ‘Kadına yönelik şiddet tolere edilebilir oranda artmıştır’ diyen de gene bir kadındı, üstelik bu cümleyi söyleyen kadından da sorumlu olan Aile ve Sosyal Politikalar (Hizmetler) Bakanı Derya Yanık’tı. Deprem sonrasında ‘çocuklarımız nerede’ diye haykıran aileler bize ulaştığında onların sesine ses katmaya çalıştık ve gördük ki Derya Yanık’ı çok öfkelendirmişiz. Derya Yanık bir açıklama yaptı ve ‘Deprem sonrasındaki kayıp çocukların büyük bir kısmının hastanelerde tedavi altında olduğunu varsayıyoruz’ dedi. Sorarım size; varsaymak ne demek? Bu nasıl bir utanmazlık, siz ülkeyi varsayarak mı yönetiyorsunuz? Üstelik kayıp bir bebeğin tam 54 koca gün geçtikten sonra depremzede ailesine teslim edilmesini bir başarı hikâyesi gibi sunduğunu gördük Derya Yanık’ın. 54 gündür neredeydiniz Derya Yanık? Hala çocuklarını arayan aileler var. Kayıp çocukların akıbetini tek tek açıklayın. Çünkü biz her bir dosyayı, her bir çocuğumuzun sürecini yakından takip ediyoruz.

'BU SEÇİMDE YA ESARET YA DA ÖZGÜRLÜK SEÇİLECEK'

Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimine sayılı günler kaldı. Bizle bir yandan umutlu, kararlı diğer taraftan da heyecanlıyız. Çünkü biliyoruz ki bu seçimler kadınlar için de ülkemizin kaderi için de hepimizi mutlu edecek şekilde bir sonuçla son bulacak. Bu seçimler biz kadınlar için hayati öneme sahip. Bir yanda kadınların seçimlerdeki oy davranışını belirlemesi çok da güç olmayacak gibi görünüyor. Baktığınızda bir tarafta kadın düşmanı politikalar üretenler var diğer tarafta eşitliği savunanlar var. Bir tarafta kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’ni bir gece fesheden Erdoğan var diğer tarafta 13’üncü cumhurbaşkanımız olacak olan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘İktidara geldiğimizde ilk 24 saat içerisinde İstanbul Sözleşmesini yürürlüğe koyacak olma hali var. Bir yanda tek adam rejimi diğer tarafta güçlendirilmiş parlamenter sistemle halkın iktidarını kuracak olanlar var. Bir yanda Cumhuriyet devrimi düşmanları diğer tarafta ise Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandırmak isteyenler var. Kadınlar bu seçimde ya esaretten ya da özgürlükten yana oy kullanacak.

'KADIN ERKEK BİR ARADA ÖZGÜR BİR TÜRKİYE İNŞA EDECEĞİZ'

İnanıyoruz ki, biz kadınlar, bu seçimlerde ülkemizin kaderini değiştirenler olacağız. Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Kadın erkek bir arada, dayanışma içinde özgür bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı olan ve 13. Cumhurbaşkanımız olacak olan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde; biz kazanacağız, demokrasi kazanacak, millet kazanacak. Sana söz: Yeniden bahalar gelecek."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN