CHP'li Özel, Atatürk'e hakaret eden imamdan şikayetçi oldu

CHP'li Özel, Atatürk'e hakaret eden imamdan şikayetçi oldu

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ayasofya Camisi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu bir etkinlikte Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Yıldırım Beyazıt Camisi’nin eski imamı Mustafa Demirkan’dan şikayetçi oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ayasofya Camii'nde geçen hafta düzenlenen ''Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi'' programında Yıldırım Beyazıt Camisi’nin eski imamı Mustafa Demirkan, "Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... yarabbi bir daha bu zihniyetin bu milletin başına gelmesini mukadder buyurma..." ifadelerini kullanmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu şikayet dilekçesinde, 28 Mayıs günü Ayasofya Camii’nde gerçekleşen etkinlikte imam Mustafa Demirkan’ın, kullandığı sözleri anımsattı.

ee.jpg

''ANAYASANIN 5816 SAYILI KANUNU HÜKMÜNDE DAVA AÇILMALIDIR''

Özel, Ayasofya’nın müze olarak kullanılmasına ilişkin kararda Cumhurbaşkanı olarak Mustafa Kemal Atatürk ve Bakanlar Kurulu üyelerinin imzası bulunduğunu anımsattı. Özel’in dilekçesi şöyle:

“Şüphelinin vaazında Ayasofya'nın müzeye dönüştürüldüğü dönemi anımsattıktan hemen sonra ‘Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir...’ demek suretiyle ilgili kararı alanlara ‘Zalim ve kafir’ şeklinde yakıştırma yapmak suretiyle şeref ve haysiyetlerine saldırıda bulunduğu izahtan varestedir. Şüphelinin vaazı yurttaş tarafından da bu şekilde anlaşılmış ve kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştır. İzah edilen nedenle, 5816 sayılı Kanunun 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' hükmü doğrultusunda şüphelinin cezalandırılması için kamu davası açılması gerekmektedir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN