CHP'li Sarı 'tablo her geçen gün kararıyor' diyerek duyurdu: Cinsel suç mağduru çocuk sayısı 9 yılda 3 katına çıktı

CHP'li Sarı 'tablo her geçen gün kararıyor' diyerek duyurdu: Cinsel suç mağduru çocuk sayısı 9 yılda 3 katına çıktı

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki bütçe görüşmelerinde konuştu. "Cinsel suç mağduru çocuk sayısı 9 yılda 3 katına çıktı. Doğum yapan 19 yaş altı genç kadın ve kız çocuğu sayısının 2002’den bu yana 2 milyonu aştı. Bu rakamlar sizi ürkütmüyor mu? Bu tablo her geçen gün kararırken siz nasıl bir güçlü politikadan söz edebilirsiniz?" diyen Sarı acı tabloyu gözler önüne serdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçesi görüşüldü.CHP Balıkesir Milletvekili Sarı TÜİK verilerini de ele alarak yoksulluk sayısına dikkat çekti.

'SON 21 YILDIR TÜRKİYE’DE YOKSULLUK DERİNLEŞİYOR'

CHP'li Sarı yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Türkiye Aile Destek Programı’na 4.4 milyon başvuru yapıldığını açıkladınız, bu 2022 sayısı. 2023 yılında bu sayı kaç olmuştur Sayın Bakan? 5 milyona ulaştığından endişe ediyoruz. Ne acıdır ki bu sayı Türkiye’deki yoksul sayısının açık bir göstergesidir.

2017 ve 2022 yılları arasındaki 5 yıllık dönemi kapsayan TÜİK ve Bakanlık verilerinden yapılan bir çalışmaya göre; 2017’de 3,2 milyon olan yardım alan hane sayısı, 2022’de 1,2 milyon (yüzde 38 oranında) artışla 4,4 milyona yükseldi. 2017’de yardım alan 11 milyon kişi; 3 milyon (yüzde 27) artışla 2022’de 14 milyon kişiye ulaştı. Son 21 yıldır Türkiye’de gittikçe derinleşen yoksulluk, adaletsizliğe yol açıyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN