CHP'li Sezgin Tanrıkulu'ndan 'esnafımız mağdur' çıkışı: Deprem destek kredisi kaldırıldı

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, depremin ardından esnafın kullanabileceği kredilerin geri çekildiğini dile getirdi. Ek olarak açılan kredinin kaldırılması üzerine "Seçim odaklı mıydı? Seçimden hemen sonra kaldırılmasının amacı nedir?" diyen Tanrıkulu sosyal medyada etki yarattı.

11 ili yerle bir eden deprem felaketi için ek kredilerle esnafa destek verileceği açıklanmıştı. Bu açıklamadan sonra rahat bir nefes alacağını düşünen vatandaşlara '1 Haziran itibariyle kaldırıldı' cevabı verildi. CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise konuyu gündeme getirerek, "Seçim odaklı mıydı?" diyerek yakındı.

'1 HAZİRAN İTİBARİYLE DEPREM KREDİSİ KALDIRILDI'

CHP'li Tanrıkulu, "Esnaf Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği, deprem sonrasında esnafın kullanabileceği 500 bin lira krediye ek olarak 250 bin lira deprem destek kredisi paketi açıklamıştı. Bu paket 1 yıl ertelemeliydi. Ayrıca 11 ili kapsıyordu. Ancak ne olduysa dün itibariyle, yani 1 Haziran itibariyle, Diyarbakır’ın da içinde bulunduğu birkaç ilde bu destek kredisi kaldırıldı." şeklinde konuştu.

'SEÇİM ODAKLI MIYDI?'

Destek kredilerinin neden kaldırıldığını soran Tanrıkulu, "Şimdi sormak lazım. Seçimden hemen sonra bu destek kredisinin kaldırılmasının amacı nedir? Seçim odaklı mıydı? Diyarbakır depremden zarar gören illerden biri, evet az zarar gördü ama esnafımız mağdur, diğer illerde de mağdur." dedi.

'ESNAFIMIZI BU ŞEKİLDE MAĞDUR ETMEYİN!'

Diyarbakır esnafının mağdur olduğunu dile getiren CHP'li Sezgin Tanrıkulu, afet bölgeleri için ayrım yapılmaması gerektiğini söyledi. Tanrıkulu, "Deprem Destek ayrıntılı bir biçimde 11 ili kapsayan afet bölgesinde uygulanması lazım. Bu ayrımın bir an önce ortadan kaldırılması lazım. Buradan hükümete sesleniyorum: Diyarbakır Esnafını bu şekilde mağdur etmeyin!" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir