CHP'li Tekin Bakanlığın sosyal yardım verilerini paylaştı: Türkiye'de 4 milyona yakın insan aşırı yoksul

CHP'li Tekin Bakanlığın sosyal yardım verilerini paylaştı: Türkiye'de 4 milyona yakın insan aşırı yoksul

CHP Eski Milletvekili Gürsel Tekin, sosyal medya hesabından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım verilerini paylaştı. Verilere göre bu yılın ilk 6 ayında, aşırı yoksulluk çeken hane sayısı 3 milyon 615 bine yükseldi. Tekin, "İşte AK Parti zihniyeti, işte AK Parti Türkiye'si." diyerek iktidara tepki gösterdi.

CHP Eski Milletvekili Gürsel Tekin, sosyal medya hesabından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım verilerini paylaştı. Verilere göre bu yılın ilk 6 ayında, aşırı yoksulluk çeken hane sayısı 3 milyon 615 bine yükseldi. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programından yararlandırılan çocuk sayısı ise 168 bin 247'e çıktı.

Tekin, verilere tepki göstererek "İşte AK Parti zihniyeti, işte AK Parti Türkiye'si." dedi.

Tekin'in paylaşımı şu şekilde:

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verileri Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programından yararlandırılan çocuk sayısı 168 bin 247'e çıktı.

Türkiye Aile Destek Programı kapsamına alınan hane sayısı, Haziran 2023 itibarıyla 3 milyon 615 bin 670.

Haziran 2023 itibarıyla elektrik faturasını ancak sosyal yardım ile ödeyen ve ışığı yanan hane sayısı 4 milyon 141 bin 991.

Doğal Gaz Tüketim Desteği kapsamında desteklenen hane sayısı Ocak-Haziran 2023 döneminde 157 bin 952

Ailesinin yanında bakılamayan ve ailesinden alınma riski bulunan çocuk sayısı da 168 bine ulaştı.

İşte AK Parti zihniyeti, işte AK Parti Türkiye'si."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN