CHP'li vekiller geçen yıl yanan ormana gitti: Usulsüzlükler için pis kokular alıyoruz

CHP’li vekiller Burak Erbay ve Ali Mahir Başarır, Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde geçen sene yanan hektarlarca ormanlık arazide inceleme yaptı. Milletvekilleri, "Bir an önce bu uçak ihalelerinin yapılmasını talep ediyoruz. Yapılan kesimlerle ilgili de çok ciddi duyumlar alıyoruz. Buradan yetkilileri uyarıyoruz. Ormanlar yandığı için zaten içimiz yandı. Şimdi de kesimlerle ilgili yapılan ciddi usulsüzlüklerle ilgili pis kokular alıyoruz. Bunun yakından takipçisi olacağız" açıklamasında bulundu.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde geçen sene hektarlarca ormanlık alan yandı. CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da önceki gün buraya giderek inceleme yaptı.

Bu yıl da aynı trajedinin yaşanmaması için bir an önce tedbir alınması gerektiği konusunda yetkilileri uyaran vekil Burak Erbay, şunları söyledi:

'YİNE GEÇ KALIYORUZ'

"Geçen yıl ülkemizin her yanında ortaya yangınlardan sonra bir yıl dolmak üzere. O yangınlarda da çok söyledik; gerekli tedbirleri önceden almıyorsunuz, hava filomuz yok demiştik. Zamanında müdahale edilmediği için binlerce hektar alanımız yandı, Antalya’da, Mersin’de, Adana’da, Muğla’da yandı. Bodrum’dan, Menteşe’den, Milas’tan Köyceğiz’e binlerce hektarlık alan yandı. O zaman da söylemiştik, Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür ve bir hava filosu olmak zorundadır diye söylemiştik. Aradan bir yıl geçti ama bizim hala bir hava filomuz, helikopterimiz, uçağımız yok. Defalarca açıklamalar yapılıyor, helikopter kiralama ihalesinden bahsediliyor, uçak ihalesinden bahsediliyor ama yine geç kalıyoruz.

'USULSÜZLÜKLERLE İLGİLİ PİS KOKULAR ALIYORUZ'

Ormanlarımız, helikopterimiz olmadığı için, erken müdahale edemediğimiz için yandı. O yüzden bir an önce eksikliklerin giderilmesi için CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’la buradayız. Bir an önce bu ihalelerin yapılmasını talep ediyoruz. Yapılan kesimlerle ilgili de çok ciddi duyumlar alıyoruz. Buradan yetkilileri uyarıyoruz. Ormanlar yandığı için zaten içimiz yandı. Şimdi de kesimlerle ilgili yapılan ciddi usulsüzlüklerle ilgili pis kokular alıyoruz. Bunun yakından takipçisi olacağız."

'HELİKOPTER VE UÇAK ŞART'

Vekil Ali Mahir Başarır ise şu ifadeleri kullandı:

"Yaz geliyor, Allah göstermesin yine yangınlar başlayacak. Peki ne gibi tedbirler alınmış? Hiçbir tedbir yok. Hala helikopterimiz yok, hala yangın söndürme uçağımız yok. Bu Kamu İhale Kanunu’nun 21/b maddesini yani olağanüstü hallerde, felaketlerde yani doğal afetlerde ivedilikle çözülmesi gereken olaylarda kullanılması gereken maddeyi siz doğru dürüst kullanmıyorsunuz. Siz bu maddeyi yangın uçağı ve yangın helikopteri dışında her şeyde kullandınız; Osmangazi Köprüsü’nde kullandınız, tren yolu ihalelerinde kullandınız, otoyol ihalelerinde kullandınız. Keşke bir de helikopter, uçak alıverseydiniz. Buradan uyarıyoruz, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında çok geç kalabiliriz. Ormanlarımız yanmasın, hemen müdahale edebilelim. Bu yüzden de helikopter ve uçak şart. Eğer bu pazarlık usulü 21/b maddesini kullanacaksanız burada kullanın!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN