CHP'nin aday afişine engel: YSK 'Siyasi propaganda içeriyor' dedi

CHP'nin aday afişine engel: YSK 'Siyasi propaganda içeriyor' dedi

YSK'nın kararıyla, CHP'nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu'nun seçim vaatlerini ve çalışmalarını içeren pankartları kaldırıldı.

Aydın'ın yerel seçim atmosferi, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararıyla hareketlendi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu'nun seçim çalışmaları kapsamında asılan afişler, siyasi propaganda içerdiği gerekçesiyle YSK'nın talimatıyla kaldırıldı.

AK Parti tarafından İlçe Seçim Kurulu'na verilen şikayet dilekçesinde, afişlerin siyasi propaganda içerdiği ve her ne kadar siyasi parti amblemi kullanılmamış olsa da, açık bir şekilde siyasi propaganda amaçladığı belirtildi.

'YETKİLİ ARKADAŞLARLA ANLAŞMAZLIK OLDU'

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Barış Altıntaş, YSK'nın kararına saygı gösterdiklerini belirtti. Altıntaş, CHP'nin isim ve fotoğraf içermeyen afişlerinin de kaldırılmasına dair bir sıkıntı olduğunu dile getirdi. YSK'nın kural ve talimatları doğrultusunda hareket edildiğini vurgulayan Altıntaş, belediye çalışmalarını tanıtan afişlerin bazı çelişkili durumlara sebep olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) bazı siyasi partilerin itirazı neticesinde İsim ve fotoğraflı olan propaganda içerikli afişlerin sökülmesi yönünde bir kararı var. Bu karara saygımız sonsuz. Bunun dışında Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin isim ve fotoğraf olmayan ve hizmetlerimizi belirttiğimiz afişlerin kaldırmasında bir sıkıntı var.

Bu karar uygulanıyor. Büyükşehir 'bu kadar yol yaptı' yazılı bir pankartı asamazsın ama büyükşehir çalışıyor gibi yazılı pankartı yayımlayabilirsiniz diye değişik uygulaması var. Bu çelişkiden dolayı da yetkili arkadaşlarla bir anlaşmazlık oldu. Bununla ilgili görüştük. YSK’nin kararlarını uyguluyoruz. Maddenin bizi ilgilendiren kısımlarıyla ilgili de itirazlarımızı yapacağız"

Yetkililerle yaşanan anlaşmazlığa değinen Altıntaş, YSK'nın kararlarına itaat etmekle birlikte, kural ve uygulamalardaki çelişkilerin çözümü için itirazlarını yapacaklarını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN