Çiller'den, 28 Şubat'ta iş birliği açıklaması: Gerçek dışı

Çiller'den, 28 Şubat'ta iş birliği açıklaması: Gerçek dışı

Emekli Albay Alican Türk, Çiller'in 'Bana destek verin Refah'ı birlikte bertaraf edelim' dediğini öne sürmüştü. Eski Başbakan Tansu Çiller, Refah Partisi'nin düşürülmesi için Genelkurmay'la iş birliği yaptığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

28 Şubat Davası kapsamında emekli komutanlar Çetin Doğan ve Çevik Bir'in haklarında verilen müebet hapis cezasının ardından cezaevine gönderilmeleri konuşulmaya devam ediyor. Dönemin Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tansu Çiller hakkında Refah Partisi'ne karşı Genelkurmay'la iş birliği yaptığı yönünde iddilar gündeme gelmişti.

Sözcü'den Ruhat Mengü'ye konuşan emekli Albay Alican Türk, "Tansu Çiller'in dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'ya giderek 'Bana destek verin Refah'ı birlikte bertaraf edelim' dediğini çeşitli kaynaklardan duydum" demişti. Çiller, Türk'ün o sözlerine yanıt verdi.

Eski BaşbakanÇiller'in avukatı Salih Çelen, yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddianın gerçek dışı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı.

"Emekli bir subayımızın bir medya kuruluşunda yer alan mülakatındaki, müvekkilim Tansu Çiller'in 28 Şubat sürecinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı Refahyol Koalisyon Hükümeti döneminde, zamanın Genelkurmay Başkanına koalisyon ortağı olan Refah Partisi'nin bertaraf edilmesine yönelik iş birliği teklifinde bulunduğu ve bu yönde destek istediğine ilişkin iddialar külliyen gerçek dışıdır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN