Çocuğu okuyanlar dikkat! Kantinlerde devrim gibi yeni karar, artık herkese taze kahvaltı verilecek

Çocuğu okuyanlar dikkat! Kantinlerde devrim gibi yeni karar,  artık herkese taze kahvaltı verilecek

Okul kantinleri ile ilgili yeni düzenlemeler yeni yılla birlikte devreye giriyor. Okullar devlet daireleri gibi kurumlar başta olmak üzere pek çok tesiste bulunan kantinler için meslek standardı hazırlanarak esnaf temsilcilerine gönderildi. 2023 yılı ile birlikte yeni düzenlemede hayata geçirilecek. İşte kantin düzenlemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

Yeme içme ihtiyacını karşılamak için pek çok kurum da yer alan kantinler için yeni düzenlemeler de kapıda. Mesleki yeterlilik Kurumu tarafından hazırlanan taslak kapsamında makine veya elle çırpılarak yapılması gereken ayran, tarife uygun limonata, şerbet ya da sütlü içecekler servis edilebilecek. Bununla birlikte kantinlerde basit tatlılar hazırlanırken makarnada yapılabilecek. Hazırlanan taslak standartları kapsamında Kantinciler tatil günleri içerisinde de vardiyalı olarak çalışabilecek. Gıda güvenliği ve hijyen kurallarına uyulması da önemli maddeler arasında yer almaktadır. Kantinde görev yapan kişilerin Uzun süre ayakta ya da oturarak görev yapabilmesi de mümkün hale geldi. Kantinlerde kullanılan maddelerin atık ürünler sınıfına girmesi durumunda kullanılan malzemelerin en az israf ile işleneceği belirtildi. İşte kantin düzenlemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…


KANTİNLERDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR


Milliyet'te yer alan haber doğrultusunda kantinciler için yeni kararların yolda olduğu belirtildi. Kantin nerede demleme çay ile birlikte poşet bitki çayları da servis edilebilecek. Hazır ayran yerine makine veya el kullanılarak yapılan ayranlarda kantinlerde yerini alacak.

okul-kantinlerinde-yeni-donem.jpg
Sıkma makinesi kullanılarak taze meyve suyu hazırlanabileceği de belirtildi. Tarife uygun bir şekilde hazırlanan limonatalar, şerbet ya da sütlü içecekler de kantinlerde satılabilecek. Kantinlerde kahvaltı hazırlama bileceğim belirtilirken basit tatlıların yapımına da izin verildi.


KANTİNLERDE HAMUR İŞİ DE YAPILACAK


Kantin işletmecisi olan kişiler yumurta, patates kızartması, sebze, kısır, mevsim ve çoban salataları, sıcak tahıl çorbaları, makarna, pizza, gözleme gibi hamur işlerinin de satışını yapabilecek. Bununla birlikte kantinlerde kırtasiye ve temizlik ürünlerinin de satışı yapılabilecek.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN