Çocuk istismarı davasında mahkemeden skandal karar: Baba ile çocuğun iletişimini kesmedi

Çocuk istismarı davasında mahkemeden skandal karar: Baba ile çocuğun iletişimini kesmedi

Aile Bakanlığı'nın müdahil olduğu bir çocuk istismarı davasında Büyükçekmece Aile Mahkemesi, istismar faili baba ile çocuğun iletişiminin telefondan devam etmesi gerektiğine karar verdi. Çocuğun avukatları defalarca başvurarak ilişiğin kesilmesini istese de, mahkeme hala talebi yanıtlamadı.

Geçen yıl boşanan Gökçe Ç. ile Mehmet B. çiftinin ayrılığından yaklaşık bir yıl sonra, çiftin 7 yaşındaki çocuğu N. B. babasına gideceği bir gün annesine gitmek istemediğini, babasıyla görüşmek ve konuşmak istemediğini söyledi. Annesinin sorular sorması üzerine çocuk, babasının cinsel istismarına maruz kaldığını düşündürecek bazı eylemler anlattı. Bunun üzerine anne Gökçe Ç. 5 Nisan 2023 tarihinde Büyükçekmece Çocuk Amirliği'ne giderek eski eşinden şikayetçi oldu.

'BABAMIN CEZA ALMASINI İSTİYORUM'

halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'ın haberine göre; burada N.B.’nin ifadesi alındı. N.B., ifadesinde babasının, vücudunun özel bölgelerine dokunduğunu söyleyerek, "Birinin bu şekilde sevilmeyeceğini biliyorum. Babamın beni bu şekilde sevmesinden rahatsız oluyorum. Babam bu şeyleri yapmaya devam ederse ceza almasını isterim" dedi.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Yaşananlar üzerine anne, Büyükçekmece 4. Aile Mahkemesi’nde çocukla babanın sosyal ilişkisinin kaldırılması talebiyle dava açtı. Mahkeme çocukla baba arasındaki ilişki tesisini kaldırdı. Çocuk ile baba arasındaki iletişimi bu aşamada da kesmedi.

İstismarın basına yansıması sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dava sürecini takip etmek için girişimlerde bulundu.

MAHKEMEDEN YANIT YOK

Büyükçekmece 4. Aile Mahkemesi’nin ağır ceza mahkemesinden istediği istismar dosyası gönderildi. Ancak üzerinden geçen yaklaşık 1,5 aya rağmen mahkeme, çocuk ile babanın telefondaki irtibatını yine kesmedi. Çocuğun avukatları en son 2 Ağustos tarihinde mahkemeye bir kez daha başvurarak ilişiğin kesilmesini istedi. Ancak mahkemeden hâlâ yanıt gelmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN