Çocuklu ailelerin yükünü hafifleten destek! Başvurular Pazartesi başlıyor: 650 TL nakit yardım yapılacak

Çocuklu ailelerin yükünü hafifleten destek! Başvurular Pazartesi başlıyor: 650 TL nakit yardım yapılacak

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar ile ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara destek ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Devlet tarafından sunulan destek ödemeleri onlarca başlık adı alınta ihtiyaç sahibi ailelere veriliyor. Bu desteklerden birisi de çocuk yardımı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyuruldu. Peki çocuk yardımı için gerekli olan şartlar neler? İşte tüm detaylar...

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER BAŞVURSUN

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Destek ödemeleri kapsamında ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara destek ödemesi yapılıyor. Hanede yer alan çocuk sayısına göre verilen destek ödemelerinin sadece bir defaya mahsus olduğu açıklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek ödemelerine dair rakamlar merak konusu oldu. Destek ödemesinden annelerin yararlandığına dikkat çekilerek 1 - 2 çocuklu ailelere 350 TL tutarında destek ödemesi veriliyor.

Destek ödemesi kapsamında 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve üzeri çocuklu ailelere ise 650 TL nakit ödeme yapıldığı açıklandı. Destek ödemesinden faydalanabilmek için başvuruda bulunmanız gerekir.

5c17c052ae784906e8801750.webp

ÇOCUK SAYISINA GÖRE DESTEK ÖDEMESİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan destek ödemelerinde açıklamalar gelmeye devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelere ve dar gelirli ailelere verilen destek ödemelerine dair duyuru yapıldı. Bakanlık tarafından paylaşılan duyuru ile çocuk sahibi olan hanelere ödemeler yapılıyor. Hanede yer alan çocuk sayısına göre değişiklik gösteren ödemeler 650 TL'ye kadar yükseliyor. Yapılan açıklamalara göre destek ödemeleri tek seferliğine ailelere veriliyor.

1-40-lbyj.jpg

ÖDEMELER PTT ÜZERİNDEN YATIRILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından paylaşılan duyuru ile destek ödemesine dair detaylar paylaşıldı. Destek ödemesinden faydalanacak vatandaşlara seslenerek ödemelerin PTT üzerinden yapılacağı açıklandı. PTT üzerinden yapılacak olan ödemelerde hesap numaralarının kontrol edilmesi yönünde açıklamada bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN