Çocuklu kadınlara devletten para desteği! Başvuran herkese veriliyor

Çocuklu kadınlara devletten para desteği! Başvuran herkese veriliyor

Dar gelirli vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çeşitli nakdi ve ayni yardımlar yapılıyor. Başvuru yapan çocuk sahibi kadınlara da 'doğum yardımı' veriliyor. İşte, doğum yardımı başvuru şartları...

İhtiyaç sahibi vatandaşlara devlet tarafından destek ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Vatandaşlar kendilerine uygun olan sosyal yardımlar için başvuru yapmaları durumunda bu ödemeleri almaya hak kazanabiliyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaklaşık 50 ayrı sosyal yardım programı uygularken bunların bir kısmından ise sadece çocuğu olan kadınlar yararlanabiliyor.

ANNELERE ÖZEL SOSYAL YARDIM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda çocuklar ve annelere pozitif ayrımcılık uygulanıyor. Anneler ve çocuklara yönelik sosyal yardımlar verilirken Bakanlığın ayrıca özel projeleri de bulunuyor. Annelerin korunmasını amaçlayan ile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bir ailenin temel taşı olarak da anneleri görüyor. Bu kapsamda da annelere dair sosyal yardımlar çeşitlendiriliyor. Bu sosyal yardımlardan biri doğum yardımı.

DOĞUM YARDIMI NEDİR, KİMLERE VERİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bilgilere göre, doğum yardımı 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra canlı doğum yapan Türk vatandaşlarına verilen sosyal yardım. Mavi Kart sahibi vatandaşlar da doğum yapmaları durumunda bu yardımdan yararlanabiliyor.

Devlet tarafından yapılan sosyal yardımlarda ihtiyaç sahipliği yani muhtaçlık kriterleri dikkate alınıyor. Ancak doğum yardımında böyle bir kriter uygulanmıyor. Annelerin gelir durumu ne olursa olsun bu yardımdan yararlanma imkanları bulunuyor. Tamamen eşitlik ilkesi ile tüm anneler bu sosyal yardımı alabiliyorlar.

DOĞUM YARDIMI NE KADAR?

Yaklaşık 3 yıldır Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğum yardımı kapsamında yapılan ödemelere herhangi bir zam uygulamadı. Aynı tarife üzerinden ödemeler yapılmaya devam ediliyor. Buna göre birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki her çocuk için 600 TL sosyal yardım ödemesi yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın doğum yardımı imkanından yararlanabilmek için başvuru yapılması gerektiği bakanlık tarafından önemle hatırlatıldı. Başvuru işlemlerinin yapılması durumunda ödemeler direkt olarak annelerin isimlerine yapılıyor. Anne yerine babanın bu sosyal yardımı almasına imkan tanınmıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN