Çoğu kişi zengin olmuş haberi yok! E-Devletten hemen bunu kontrol edin: Adınıza miras kalmış olabilir

Çoğu kişi zengin olmuş haberi yok! E-Devletten hemen bunu kontrol edin: Adınıza miras kalmış olabilir

Bu haberi duyan herkes koşa koşa e-Devlet sistemini kontrol etmeye gidiyor. Çoğu kişi resmen zengin olmuş ama haberi yok. Siz de hemen e-Devlet sistemine girerek bilgilerinizi kontrol etseniz iyi olur. Talih kuşu başınıza konmuş olabilir. İşte konuya ilişkin detaylar…

Türkiye'de bazı kişiler haberi olmadan miras sahibi olabiliyor. Söz konusu bu durum genellikle uzak akrabalar ya da uzun süredir iletişimde olunmayan aile üyeleri arasında sıklıkla yaşanan bir olay olarak gündeme geliyor. Hal böyle olunca kişiler uzun süre miras hakları olduğunun farkına varmıyor. Öte yandan resmi herhangi bir belgeyle genellikle bildirilmeyen miras hakları kişinin kendi araştırması sonucunda bulabileceği konular arasında yer alıyor. Bu doğrultuda genellikle e-devlet üzerinden miras sorgulaması yapılarak kişinin herhangi bir mirası sahip olup olmadığı öğrenilebiliyor.

yeni-proje-36.jpg

MİRASÇININ HAKLARINI BİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Takvim’de yer alan habere göre, miras konusu, Türkiye’de en çok araştırılan ve çok fazla soru işareti barındıran bir konu olarak biliniyor. Özellikle de karmaşık hukuk sürecinden dolayı kişilerin oldukça zorlandığı konular arasında yer alıyor. Öte yandan bireylerin kişisel mal varlıkları, mülkiyet hakları çerçevesinde devlet tarafından korunma altına alınmış durumda. Dolayısıyla herhangi bir miras ya da vasiyetname olmadan kişilerin mal varlıkları başka bir kişiye geçemez. Söz konusu bu durum mirasçı olan kişilerin konuyla alakalı doğru ve yeterli bilgiye sahip olmalarının da önemini artırıyor. Dolayısıyla bir mirasçının miras konusunda yaşayabileceği tüm anlaşmazlıklara karşı çözüm yollarını ve elinde bulundurduğu hakları bilmesi oldukça önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor.

yeni-proje-37.jpg

MİRAS SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Ülkemizde her vatandaşın rahatlıkla kullanabildiği, çeşitli hizmetlere saniyeler içerisinde ulaşabildiği dijital platform olan e-devlet üzerinden miras sorgulama işlemi de yapılıyor. Bu işlemi yapmak için ilk olarak e-devlet sistemine kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra arama kısmına “Veraset İlanı Sorgulama” yazarak ilgili konuyu yaratmanız gerekiyor. Arama sonucunda karşınıza çıkan hizmetlerden birini seçerek sorgulamanıza devam edebiliyorsunuz.

yeni-proje-35.jpg

Bunun yanı sıra “Türkiye Noterler Birliği veya Adalet Bakanlığı” üzerinden de miras sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor. Burada yapılan sorgulama sonrasında kişi mirası olup olmadığını öğrenebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN