Çok az kişi biliyor: En çok kazandıran altın meğer buymuş! Gram ve çeyrek altını solladı

Çok az kişi biliyor: En çok kazandıran altın meğer buymuş! Gram ve çeyrek altını solladı

Altına yatırım yapmak isteyenlere kuyumculardan 'altın' değerinde tavsiye geldi. En çok tercih edilen gram altın ve çeyrek altın dışında farklı bir altın türü daha olduğunu belirten kuyumcular, bu altının daha kârlı olduğunu dile getirdi. İşte detaylar...

Gram altın fiyatları 2 bin TL'ye doğru ilerlerken alış-satış arasında açılan makas da yeniden 100 TL seviyelerine yaklaştı. Altın bozdururken kayıp yaşamak istemeyen yatırımcıların gözdesi daha çok bilezik atölyelerinde kullanılan 'levha altın', diğer adıyla 'kesme altın' oldu.

kesme-altin-karli-mi-kazandiriyor-mu.jpg

KESME ALTIN NEDİR, NEREDE SATILIR?

Show Ana Haber'de yer alan habere göre, kuyumcular, "İster 10 binlik, ister 5 binlik, ister 1000 liralık kesip, aynı şeker tartar gibi tartıyoruz. Daha önce ray bilezik, burma bilezik, çeyrek altın, yarım altın veya Cumhuriyet altını alıyorlardı. Ama şimdi teneke makası ile bu plaka altını kesip veriyoruz" açıklamasında bulundu.

Çoğu vatandaş ise 24 ayar saf kesme altını bilmiyor. "Düğünlerde takılıyor mu?" diye soran da var, "Ben 61 yaşındayım, ilk kez karşılaştım teneke altınla" diyen de...

kesme-altin-nedir-fiyati-ne-kadar.jpg

KESME ALTIN FİYATI NE KADAR?

Altın yatırımcısını en az zarara uğratabilecek bir yatırım aracı olduğunu kaydeden kuyumcular şunu söyledi:

"Bakın şu küçücük parça 3 bin 52 lira geldi. Bu parça da 3.98 gram geldi. 1850 lira şu an gramı bu da 7 bin 363 TL tuttu. Müşteriler diyor ki, 'Çöpte bulsak almayız.' Ben diyorum ki, 'Alın bana getirin.' "

Teneke altın ile paketli altın arasında 100 gramda 500 TL fark ettiğini dile getiren kuyumcular, "O yüzden kesme altın aslında bir nevi her keseye göre altın demek" diye yorumunda bulundular.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN