"Çok korkuyorum" diyerek uyardı! Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması... Oturduğu eve ne kadar güveniyor?

"Çok korkuyorum" diyerek uyardı! Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması... Oturduğu eve ne kadar güveniyor?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler tüm Türkiye'yi korkutmuş durumda. Deprem tahminleriyle dikkatleri üzerine çeken ve büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den kritik bir açıklama daha geldi. Armağan Çağlayan'ın programına konuk olan Görür, "Çok korkuyorum" diyerek uyardı! Yaşadığı travmaları anlatan Naci Görür, tüm İstanbullulara çağrıda bulundu. Bakın Naci Görür oturduğu eve ne kadar güveniyor?

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından milyonlarca kişi uzmanlar tarafından yapılan uyarıları pür dikkat takip etmeye başladı. Yaşanan depremlerde 47 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybederken gözler büyük İstanbul depremine çevrilmiş durumda. Deprem tahminleri ile dikkatleri üzerine çeken Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den bir kritik uyarı daha geldi. Armağan Çağlayan'ın YouTube programına konuk olan Naci Görür, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ünlü uzmandan korkutan İstanbul Depremi açıklaması! Görür, "Çok korkuyorum" diyerek uyardı. Kimse bunu beklemiyordu. Peki, Görür depremden korkuyor mu, oturduğu eve güveniyor mu? İşte Naci Görür'ün deprem ile ilgili yapmış olduğu kritik uyarılar...

NACİ GÖRÜR'DEN KORKUTAN İSTANBUL DEPREMİ AÇIKLAMASI

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından tüm yurtta deprem korkusu başlamış durumda. Uzmanlardan depreme ilişkin uyarılar peş peşe gelirken Kahramanmaraş depremini daha öncesinden tahmin eden ve uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür’den yeni bir açıklama geldi. YouTube’da yayınlanan Gör Beni programında Armağan Çağlayan’ın sorularını yanıtlayan Görür, büyük İstanbul depremi için kritik uyarılarda bulundu. Özel yaşantısı ile ilgili de bilgiler paylaşan Naci Görür, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Naci Görür oturduğu eve ne kadar güveniyor? İlk kez açıkladı.

hghgghhg-5.jpg

"ÇOK KORKUYORUM" DİYEREK UYARDI

Armağan Çağlayan'ın programına konuk olan deprem uzmanı Naci Görür, Maraş depremi sonrasında yaşadığı psikolojik sorunlar ve deprem korkusu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Görür, depremden sonra psikolojisinin bozulduğunu ve günde 1-2 saat ağladığını belirtti. Ayrıca, 6 Şubat'ta bir kadının kendisini enkaz altından aradığını anlattı. Armağan Çağlayan'ın "Siz de depremden korkuyor musunuz?" sorusuna ise, "Korkmaz mıyım. Benim de çoluk çocuklarım var. Dolayısıyla her insan gibi..." şeklinde cevap verdi.

NACİ GÖRÜR OTURDUĞU EVE NE KADAR GÜVENİYOR?

Görür ayrıca, oturduğu evin depreme dayanıklılığı hakkında da konuştu ve binanın yapımında iyi mühendislik hizmeti alınmış ve radye temel veya beton perde kullanılmışsa, binanın göçük altına girmemesi gerektiğini ifade etti. Görür, "Belki belli yerler çatlar patlar ama önemli olan bir bina eğer sahiplerini kendi içinden sağ olarak çıkmasını sağlıyorsa en başarılı, en iyi binadır. Bizim korktuğumuz şey tamamen göçük haline gelip insanların ölümüne sebebiyet veren binalardır" dedi.

hghghhg-8.jpg

Deprem uzmanı Naci Görür'ün programdaki bu açıklamaları, deprem konusunda kamuoyunda tartışmaları yeniden alevlendirdi ve binaların depreme dayanıklılığı konusunda daha fazla önlem alınması gerektiği vurgusu yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN