Çorlu Tren Katliamı davası ertelendi

Çorlu Tren Katliamı davası ertelendi

Çorlu'da 2018'de meydana gelen faciada 25 kişi hayatını kaybetmiş 318 kişi de yaranlanmıştı. Faciaya ilişkin açılan davanın 17. duruşması bugün gerçekleşti. Duruşmada savcı mütalaasını açıkladı. Avukatların “olası kast” talepleri reddedilirken dava, 24 Ocak 2024 tarihine ertelendi.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 318 kişinin de yaralandığı tren faciasına ilişkin davanın 17’nci duruşması bugün görüldü.

'MÜTAALA AÇIKLAMASINI BEKLİYORUZ'

Dava öncesi konuşan faciada 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, "13 sanıkla ilgili savcının mütaala açıklamasını bekliyoruz" dedi.

Cumhuriyet'e konuşan Öz, “Davada bugüne kadar üst sorumlulara uzanılmadı. 13 sanıkla ilgili savcının mütaala açıklamasını bekliyoruz. En azından bu sanıklar içinde sorumluluğu olan kişilerin ‘olası kast’ üzerinden görülmesini istiyoruz” dedi.

1kapak-001.jpg

Bir önceki duruşmada mahkeme, bilirkişi incelemesi ve keşif yapılması talebinin yanı sıra üst düzey yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunulması taleplerini reddetmişti. Öz, üst düzey yetkililerin yargılanması için Anayasa Mahkemesi’ne ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar başvuru yapacaklarını söyledi.

Duruşmada yakınlarını kaybedenlerin avukatları sanıkların “olası kastla” yargılanmasını talep etti. Görülen davada savcılık mütalaasını açıkladı. Avukatların “olası kast” talepleri reddedildi. Dönemin TCDD 1. Bölge Demiryolu Bölge Bakım Müdürü Mümin Karasu, TCDD 1. Bölge Müdürlüğü Halkalı 14. Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt ve Çerkezköy Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat hakkında bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden oldukları gerekçesiyle tutuklanmaları diğer sanıkların ise basit taksirden cezalandırılmaları talep edildi.

DAVA ERTELENDİ

Dava, 24 Ocak 2024 tarihine ertelendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN