Cumhur İttifakı'nda emekli ikramiyesi çatlağı: Destici'den 'Herkese verilsin' mesajı

Cumhur İttifakı'nda emekli ikramiyesi çatlağı: Destici'den 'Herkese verilsin' mesajı

Geçtiğimiz günlerde Erdoğan'ın açıklamış olduğu çalışmayan emekliye verilecek olan 5 bin liralık ikramiye Cumhur İttifakı'nda fikir ayrılıklarına sebep olduğu. BBP lideri Destici, ikramiyenin çalışan-çalışmaya ayrımı yapılmadan verilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Bakanlar Toplantısı sonrası gerçekleştirdiği açıklamada emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacağını duyurdu.

Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında konunun detayları ile ilgili konuşurken tarih vererek, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Bütçemize maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak" ifadelerini kullandı.

SADECE ÇALIŞMAYANLARA ÖDENECEK

Bir defaya mahsus olmak üzere verilecek olan emekli ikramiyesinin yalnız çalışmaya emeklilere verilmesi ise tartışmaların odağı oldu.

DESTİCİ 'HERKESE VERİLSİN' DEDİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Destici'ye emeklilere verilecek ikramiyenin sorulması üzerine, yanıtı ise 'herkese verilmesi gerektiği' oldu.

Konuyla ilgili olarak Destici şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyetin 100'üncü yılı ile ilgili bir ikramiye verilecekse bizim görüşümüz bütün emeklilere hatta bütün çalışanlara verilmelidir. Bu 100'üncü yıl ikramiyesi ise, bunu öğretmende, poliste, hâkim savcıda, düz memur da almalıdır.

'EMEKLİMİZİN TEMEL PROBLEMİNİ ÇÖZMEZ'

Devlet bütün çalışanlarına vermelidir. Emeklilerimize verilecek bu 5 bin TL, bir yaraya merhem olabilir evet ama emeklimizin temel problemini çözmez.

Yapılması gereken şudur, meclis hemen şunun kararını almalıdır; temmuz ayında verilen yüzde 25'lik zam yasayla kök maaşa geldiği için maalesef daha önceki artışlar da ya seyyanen ya da hazine desteği olarak verildiği için veya maaşa, bordroya etki etmediği için maalesef 8 milyona yakın emekli Haziran'da aldığı maaşı temmuzda da, ağustosta da, eylülde de almak zorunda kalmıştır.

Kök maaşı 7 bin 500 TL olan emekli en düşüğünün maaşına 2 bin 375 TL, 50 bin TL emekli alanın maaşına da 12 bin 500 TL zam gelmiştir. Adaletsizlik buradadır, düzeltilmesi gereken de budur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN