Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alper Gezeravcı ile görüştü: Çok önemli görevler olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzay görevini tamamlayan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile görüştü. Erdoğan, "Başarılı süreç için milletim adına teşekkür ediyorum. Bundan sonra üzerinde çok önemli görevler olacak." dedi.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve ve Ax-3 ekibi dün Dünya'ya döndü. Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüşünün ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezeravcı ile telefonda görüştü. Erdoğan, Gezeravcı'ya "Maşallah, dünya ile buluştun." dedi.

"ÜZERİNDE ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER OLACAK"

Görevi başarıyla tamamladığı için Gezeravcı'ya teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah Ankara'ya geldiğinizde de baş başa görüşüp bize bütün bu süreci etraflıca anlatırsan, bundan da ayrıca mutlu oluruz. Bundan sonra da üzerinde çok önemli görevler olacak." ifadesini kullandı.

Gezeravcı da "Tevzi etmiş olduğunuz görevi hayırlısıyla, yüzümüzün akıyla yerine getirdik. Ülkemize, gelecek nesillerimize böyle bir ilham kaynağı görev hediye ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Ülkemizi ISS'e ulaşan 22'nci ülke yaptınız ve bugüne kadar orada gerçekleşen görevlerin içerisinde, eğitimin başlangıcından ISS'de görev icrasına kadar oraya en hızlı ulaşan ülke olduk. Ben tekrardan bu konudaki kararınız ve vizyonunuz için sizlere minnettarım." değerlendirmesini yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN