Dünya'ya dönen Alper Gezeravcı'dan ilk paylaşım: Merhaba Dünya! Ben geldim

Dünya'ya dönen Alper Gezeravcı'dan ilk paylaşım: Merhaba Dünya! Ben geldim

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibi, uzaydan dönüşlerini tamamladı. SpaceX'e ait Dragon kapsülü, Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaleti yakınlarında Atlantik Okyanusu'na başarılı bir iniş gerçekleştirdi. Dünya'ya dönüşünün ardından sosyal medya hesabından ilk paylaşımını yapan Gezeravcı "Merhaba Dünya! Ben geldim." ifadelerini kullandı. Öte yandan Gezeravcı'nın ailesi, oğullarının Dünya'ya dönüşünü mutluluk gözyaşları ile karşıladı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibi, uzaydan dönüşlerini başarıyla tamamladı. SpaceX'e ait Dragon kapsülü, ABD'nin Florida eyaleti yakınlarında Atlantik Okyanusu'na başarılı bir iniş gerçekleştirdi. O anlar Axiom Space tarafından canlı olarak yayınlandı. Ancak, Gezeravcı'nın kapsülden dışarıya adım atarken zorlandığı görüldü.

Gezeravcı, Dünya'ya dönüşünün ardından sosyal medyada yaptığı ilk paylaşımında "Merhaba Dünya! ben geldim." ifadelerini kullandı.

8656415.jpg

AİLESİ, GEZERAVCI'NIN DÜNYA'YA DÖNÜŞÜNÜ SEVİNÇLE KARŞILADI

Gezeravcı'nın annesi Sıddıka ve babası Ali, oğullarının Dünya'ya dönüş sürecinde hissettiklerini anlattı.

Anne Gezeravcı, "Çok güzel bir duygu, hayırlısıyla gitti ve geldi. Bizi, yakınlarımızı mutlu etti." diye konuştu.

Baba Gezeravcı da Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılında, oğlunun başarısıyla gurur duyduğunu ifade etti.

8656416.jpg

"Başarıları daim oldu fakat bazı zamanlarda insanda bir burukluk meydana geliyor. Burukluğu şu anda kaldırıp mutluluk yaşıyoruz." diyen baba Gezeravcı, oğlunun bu görevinin Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

Canlı yayınların hepsini izlediğini belirten baba Gezeravcı, oğlunun yüzündeki tebessümü gördüğünde mutlu olduğunu aktardı.

Ax-3 mürettebatının Dünya'ya dönüş sürecini canlı yayından takip eden aile, Gezeravcı'nın kapsülden çıkarılma anını izlerken mutluluktan gözyaşlarını tutamadıklarını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN