Alper Gezeravcı ve Ax-3 ekibi Dünya'ya döndü! Dragon kapsülü okyanusa indi

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibi, uzaydan dönüşlerini tamamladı. SpaceX'e ait Dragon kapsülü, Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaleti yakınlarında Atlantik Okyanusu'na başarılı bir iniş gerçekleştirdi. Bu önemli an, Axiom Space tarafından canlı olarak yayınlandı. Gezeravcı'nın kapsülden dışarıya adım atarken zorlandığı görüldü.

Alper Gezeravcı ve ve Ax-3 ekibi Dünya'ya döndü. Dragon kapsülünün okyanusa inişi sonrasında, yer ekibinin kapsülü gemiye alması beklenmektedir. Ax-3 mürettebatı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) 7 Şubat'ta TSİ 17.20'de ayrılarak Dünya'ya dönüş yolculuğuna başlamıştı.

yeni-proje-3-001.jpg

Bu tarihi görev, NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden 18 Ocak'ta yerel saat ile 16.49'da (19 Ocak TSİ 00.49) fırlatılarak başlamıştı.

yeni-proje-6-001.jpg

Yaklaşık 36 saat süren yolculuğun ardından Ax-3 mürettebatı, 20 Ocak'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşmıştı.

Bu başarılı misyon, Türkiye için tarihi bir anı temsil etmekte ve Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaydaki varlığı, ülkenin uzay alanındaki ilerlemesinin bir göstergesi olarak kabul edilmektedir.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı Axiom-3 (Ax-3) ekibini taşıyan Dragon kapsülü, yer ekibi tarafından gemiye alındı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı Axiom-3 (Ax-3) ekibi, gemiye alınan Dragon kapsülünden çıkarıldı.

Gezeravcı kapsülden dışarıya çıkan 3. kişi oldu.

TÜBİTAK UZAY Proje Yöneticisi Ataş, Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüşüne ilişkin süreci değerlendirerek, "Astronotların standart olarak bir hafta gözlem altında tutulması ve adaptasyon sürecinin tamamlanması bekleniyor." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN