Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Ev hanımlarına emeklilik müjdesi geldi: Bu şartlarla ev hanımları da emekli maaşı alacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Ev hanımlarına emeklilik müjdesi geldi: Bu şartlarla ev hanımları da emekli maaşı alacak

AK Parti seçim beyannamesinde önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeli haberi duyurdu. Ev hanımlarına erken emeklilik müjdesi! Kadınlara yönelik yeni adımların atılacağını belirten Erdoğan, güzel haberi paylaştı. Bu şartları sağlayan ev hanımları emekli maaş alabilecek. Peki kimler emekli olabilecek? Aranan şartlar neler? İşte detaylar haberimizde...

14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlere doğru gidilirken AK Parti'den önemli açıklamalar peş peşe geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti seçim beyannamesinde ekonomiye yönelik yeni atılacak adımları duyurdu. Öğrencilere tablet ve ÖTV'siz cep telefonu alma fırsatı sunulacağını belirten Erdoğan, ev hanımlarına da müjdeyi verdi. Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Bu şartları sağlayan ev hanımları emekli olabilecek. Peki emekli olmak için aranan şartlar neler? İşte ayrıntılar

ghghghgh-35.jpg

ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ! EV HANIMLARI ERKEN EMEKLİ OLABİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti seçim beyannamesinde çok kritik açıklamalarda bulundu. emeklilik yaşını özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esnetileceğini, yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verileceğini ifade etti.

hjjhhj-31.jpg

TELEFON VE BİLGİSAYARLARDAN ÖTV ALINMAYACAK

Öğrencilere yönelik atılacak olan adımları da anlatan Erdoğan, yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye’de kayıtsız kullanım süreleri yurt dışında yerleşik vatandaşlar için 120 günden 180 güne çıkacağını söyledi.

ghghhggh-6.jpg

Aynı zamanda geçici ithalat kapsamında Türkiye’ye getirilen araçların 730 günlük kalma süresini tamamladıktan sonra tekrar Türkiye’ye getirebilmesi için, yurt dışında en az 185 gün kalma şartını 30 güne düşürüleceği belirtildi.

VATANDAŞLARA MAAŞ BAĞLANACAK

Aynı zamanda geliri düşük olan ailelere maaş bağlanacak. Erdoğan konuşmasında, "Gelir seviyesi asgari hayat standardının altında hane bırakmayacağız. Bunun için, Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemini hayata geçireceğiz. Bu çerçevede, Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulamasını başlatacağız." diyerek müjdeyi verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN