Cumhur'u destekleyen Oğan'dan sığınmacı mesajı: Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerine dönmeye başladı

Cumhur'u destekleyen Oğan'dan sığınmacı mesajı: Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerine dönmeye başladı

Birinci turda TRT'nin kapısına dayanıp yayına çıkarılmamasına isyan ederek "Kanalları Erdoğan'ın babasının malı gibi tepe tepe kullanıyorsunuz" diyen Sinan Oğan, Cumhur İttifakı'na destek açıklaması sonrası TRT canlı yayınına katıldı. İkinci turun ana gündemi olan sığınmacı meselesine ilişkin konuşan Oğan, “Türkiye bir taraftan operasyon yapıyor. Diğer taraftan da sürdürdüğü imar çalışmalarıyla da sığınmacıların güvenle dönmelerini sağlıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘adeta cumhur ittifakının bir elemanı gibi’ olarak tanımladığı Sinan Oğan, TRT canlı yayınına katıldı. Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ı destekledikten sonra TRT kapıları kendisine açılan Oğan, bu defa iktidarın göçmen politikasını savundu.

'SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ ÜLKELERİNE DÖNMEYE BAŞLADI'

Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarını hatırlatan Oğan, şunları dedi:

“Orada bir PKKistan kurma hayali var. Hatta bizim Hatay’ı da tehdit ediyor. Türkiye’nin askeri operasyonları bu planı yerle bir etmiştir. Sığınmacıların dönüşüyle de bu proje sonsuza dek çöpe atılacaktır.

Türkiye bir taraftan operasyon yapıyor. Diğer taraftan da sürdürdüğü imar çalışmalarıyla da onların güvenle dönmelerini sağlıyor. Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerine dönmeye başladı.”

Oğan ayrıca millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştüğünü ve Kılıçdaroğlu’nun kendisini kazanmaya ikna edemediğini söyledi.

'HDP İLE YAN YANA GELMEM EŞYANIN TABİATINA AYKIRI'

HDP’nin Kılıçdaroğlu’na desteğine de değinen Oğan, “HDP bugün itibariyle Kılıçdaroğlu’na desteğini açık bir şekilde ortaya koymuştur. Kemal bey hem benim adayım olacak hem HDP’nin adayı olacak. Benim HDP ile yan yana gelmem eşyanın tabiatına aykırı” dedi.

İlk turda Erdoğan için çalıştığına ilişkin iddiaları hatırlatan Oğan, Erdoğan’a ilkeler bazında destek sunduğunu savunarak, “Hani pazarlıkçıydık” diye sordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (23)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
23 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN