Davutoğlu: Akademisyen maaşlarına zam ilk işlerimizden olacak

Davutoğlu: Akademisyen maaşlarına zam ilk işlerimizden olacak

Geçtiğimiz gün Kılıçdaroğlu'nun vurguladığı akademisyenlerin yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik açıklamalarının ardından Davutoğlu da yaptığı paylaşımda "Bizim başbakanlık dönemimizde yapılan iyileştirmeden bugüne, akademisyenlere hiçbir iyileştirme yapılmadı. Ekonomik sıkıntı yaşayan akademisyen, sağlıklı bilimsel çalışma yapamaz" dedi. Davutoğlu, iktidara geldiklerinde yapılacak ilk işlerinden birisinin akademisyen maaşlarına zam yapılması olduğunu söyledi.

Millet İttifakı'nın gündeminde akademisyenler var. Geçtiğimiz gün Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu akademisyenlerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğine vurgu yapmıştı. Kılıçdaroğlu paylaşımında "Sürekli yüksek yetenek inşasından bahsediyorum; tabi ki önce bu yetenekleri yetiştirecek olan akademisyenlerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerekiyor. Akademisyenlerin özlük haklarında ve gelirlerinde hemen iyileştirmeler yapacağız" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da gündemine akademisyenleri aldı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Davutoğlu şu ifadeleri kaydetti:

'İYİLEŞTİRMELER EN SON BİZİM DÖNEMİMİZDE OLDU'

Mevcut ağır ekonomik şartlar altında, toplumun birçok kesimi gibi akademisyen meslektaşlarım da büyük sıkıntılar yaşıyor. Bizim başbakanlık dönemimizde yapılan iyileştirmeden bugüne, akademisyenlere hiçbir iyileştirme yapılmadı.

AKADEMİSYEN MAAŞLARINA ZAM

Ekonomik sıkıntı yaşayan akademisyen, sağlıklı bilimsel çalışma yapamaz. Bilim olmadan, eğitim olmadan da güçlü olamayız. Akademisyenlerin maaşlarına yapılacak zam, Millet İttifakı olarak yapacağımız ilk işlerden biri olacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN