Sadece kimliğinizi göstermeniz yeterli! Bu ülkelere vize ve pasaportunuz olmadan gidebilirsiniz

Sadece kimliğinizi göstermeniz yeterli! Bu ülkelere vize ve pasaportunuz olmadan gidebilirsiniz

Pasaportsuz ve vizesiz gidilebilen ülkeler, Ramazan Bayramı tatilini değerlendirmek için kültür, doğa ve deniz tatili vaat ediyor. Sadece Türkiye Cumhuriyeti çipli kimlik kartı ile bayram tatilini yurt dışında geçirebilirsiniz. Peki, Sadece kimlikle hangi ülkelere gidilir? Türkiye pasaportu kaç ülkeye vizesiz gidiyor? İşte, vize ihtiyacı olmadan bayram tatilini değerlendirebileceğiniz en ucuz ülkeler...

3 günlük Ramazan Bayramı tatilini yurt dışında değerlendirmek isteyenler için yurt dışında vizesiz ve pasaportsuz gidilebilen ülkeler güzel alternatifler sunuyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; KKTC, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova ülkelerine pasaportsuz ve vizesiz seyahat edebiliyor.

VİZE VE PASAPORT İSTEMEYEN ÜLKELER HANGİLERİ?

Bu ülkelerin başında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti geliyor. KKTC'de 30 güne kadar olan ziyaretler için çipli kimlik kartlarıyla giriş yapılabiliyor. Türkiye'nin her yerinden direkt ya da aktarmalı uçuşlarla ortalama 1,5-2 saatte ulaşılabilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tercih edeceklere Girne, Lefkoşa, Gazimağusa şehirlerinden birinde kalmaları ve bu şehirlerin tarihi değerlerini keşfetmeleri öneriliyor. Kalınacak şehre göre Girne Kalesi, Bellabais Manastırı, Selimiye Camii gibi cazibe merkezleri de görülecek yerler arasında başı çekiyor.

AZERBAYCAN VE GÜRCİSTAN

Çipli kimlik kartıyla 90 güne kadar kalınabilecek Azerbaycan'da başta başkent Bakü olmak üzere ziyaret edilebilecek birçok şehir bulunuyor. Çok sayıda plajın yer aldığı Bakü ve etkileyici tarihi, mimarisi ve huzurlu atmosferiyle Gence bu ülkede öne çıkıyor.

Gürcistan, başkent Tiflis ve yeşil şehir Batum ile öne çıkarken, bayram tatili için ideal rotalar arasında yerini alıyor. Lezzetli yemekleri, cazibe noktaları ve kültürel dokusu Gürcistan'ı cazip kılıyor. Gürcistan'a uçakla ulaşımın yanı sıra Batum otobüs bileti alarak da gidilebiliyor. Bayram tatili için Gürcistan'ı seçeceklerin peynirli pide haçapuri ve Gürcü mantısı hinkali yemesini tavsiye ediliyor.

Batum'u tercih edecekler için gezilmesi gerekenler listesinde Ali ve Nino heykelleri, Batum Botanik Bahçesi ve Argo Teleferiği yer alırken, Tiflis rotasında Parlamento Binası, Tiflis Saat Kulesi ve Nikoloz Baratashvili Köprüsü ilk sırada yer alıyor.

MOLDOVA'DA 90 GÜNE KADAR KALMAK MÜMKÜN

Doğu Avrupa'nın küçük ülkesi Moldova da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına kapılarını pasaportsuz ve vizesiz açıyor. Kimlikle giriş yapıp 90 güne kadar kalınabilecek ülkede farklı kültürlerin harmonisini görmek mümkün oluyor.

Ayrıca Dendarium Park, Moldova Ulusal Tarih Müzesi ve Stephen the Great Central Park'ın görülmesi gerekiyor. Ülkenin başkentine gitmek için Kişinev uçak bileti alarak yolculuk planlanabiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN