Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan'a Serkan Özcan'dan grafikli yanıt: Ülkeyi tefecilere pazarlayan başka birini görüyorum

Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan'a Serkan Özcan'dan grafikli yanıt: Ülkeyi tefecilere pazarlayan başka birini görüyorum

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun '300 milyar dolar temiz para' açıklamalarına "Bay Kemal ülkeyi tefecilere pazarlamıyor mu?" diye yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gelecek Partili Serkan Özcan'dan yanıt geldi. 2007 ile 2023 yılları arası 'bütçe faiz giderleri' grafiğini paylaşan Özcan, "Ben grafikte ülkeyi tefecilere pazarlayan başka birini görüyorum" diyerek Erdoğan'ı işaret etti.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Sana Söz’ sloganıyla başlattığı seçim kampanyasının yeni aşamasında yurtdışı görüşmelerinden sonra “Temiz para getireceğim” demiş ve bu miktarın ilk aşamada 300 milyar dolar olacağını söylemiş ama ayrıntı vermemişti. Bunun üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bay Kemal, yurt dışından 300 milyar dolar getireceğim diyerek ülkeyi tefecilere pazarlamıyor mu?" diyerek Kılıçdaroğlu'na yüklenmişti.

'ÜLKEYİ TEFECİLERE PAZARLAYAN BAŞKA BİRİNİ GÖRÜYORUM'

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerine sosyal medya hesabından grafikle yanıt verdi. Özcan'ın paylaştığı 'bütçe faiz giderleri' grafiğinde 2007 ile 2023 arasındaki veriler yer aldı. Bu verilere göre, 2007 yılında 49 milyar TL olan bütçe faiz giderleri, 2023 yılında 566 milyar TL'ye dayandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerini hatırlatan Özcan, şu ifadeleri kullandı:

"Ben grafikte ülkeyi tefecilere pazarlayan başka birini görüyorum. Not: 2022’deki 200 milyar ve 2023’deki muhtemel 300 milyar TL KKM maliyeti bu hesaba dahil değildir!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN