Davutoğlu Hamas lideri Haniye ile görüştü

Davutoğlu Hamas lideri Haniye ile görüştü

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Haniye ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Filistin-İsrail savaşındaki son gelişmeler ele alındı. Davutoğlu'nun ise Gazze’de yaşananların her şeyden önce bir insanlık meselesi olduğunu, Gazzeli kadınlara, çocuklara ve sivillere yönelik soykırıma karşı bütün imkanlarla mücadele etmenin herkes için insani ve tarihi bir görev olduğunu" söylediği belirtildi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Haniye ile telefonda görüştü.

Hamas lideri Haniye'den Davutoğlu'na telefon

Haniye'nin görüşmede Gazze'deki son durumla ilgili detaylı bilgi aktardığı, Davutoğlu'nun ise Gazze’de yaşananların her şeyden önce bir insanlık meselesi olduğunu, Gazzeli kadınlara, çocuklara ve sivillere yönelik soykırıma karşı bütün imkanlarla mücadele etmenin herkes için insani ve tarihi bir görev olduğunu" söylediği belirtildi.

30.11.2023 18:00:00
Ahmet Şimşek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Gelecek Partisi'nden edinilen bilgiye göre Haniye, Davutoğlu'nu arayarak geçmişte Filistin halkı için yaptıklarını daha önceki savaşlardaki ateşkes çabalarını ve özellikle de 2012 savaşında bombalar altında eşiyle birlikte Şifa hastanesinde Gaze halkının kaderlerini paylaşmalarını unutmadıklarını vurguladıktan sonra savaşın ilk gününden itibaren sergilediği duruş, yaptığı açıklamalar, Gazze halkına verdiği destek ve küresel etkiye sahip kanaat önderleri ve siyasiler nezdinde yaptığı girişimler için teşekkür etti.

Haniye, Davutoğlu'ndan önümüzdeki günlerde kalıcı ateşkes için bu girişimleri sürdürme talebinde bulundu.

Haniye'nin görüşmede Gazze'deki son durumla ilgili detaylı bilgi aktardığı, Davutoğlu'nun ise Gazze'de yaşananların her şeyden önce bir insanlık meselesi olduğunu, Gazzeli kadınlara, çocuklara ve sivillere yönelik soykırıma karşı bütün imkanlarla mücadele etmenin herkes için insani ve tarihi bir görev olduğunu" söylediği belirtildi.

Davutoğlu, 2012 savaşında bombalar altında Gazze'de halkın yaşadığı trajediye bizzat gözleme imkanı bulduğunu, Türkiye'nin bir bütün olarak Gazze'nin yanında olduğunu söyledikten sonra son dönemde ateşkes ve barış yönünde sürdürdüğü girişimlerle ilgili bilgi aktararak bu girişimlere aralıksız şekilde devam edeceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN