Davutoğlu oyunu kullandı: Bugün halkın konuşma vakti

Türkiye, Cumhuriyet'in 100. yılında, 13. Cumhurbaşkanı'nı ve TBMM 28. Dönem Milletvekillerini belirlemek için sandık başında. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, 14 Mayıs seçimleri için oyunu İstanbul'da kullandı. Okul bahçesinde açıklamalarda bulunan Davutoğlu, seçime ilişkin, "Bugün halkın konuşma vakti. 'Halk ne konuşursa doğru konuşur' diye düşünmemiz, bu halkın kararı ne olursa ona hiç tereddütsüz saygı göstermemiz gerekir. Bu, Türkiye'de demokratik bilincin yansıması olacak.'' dedi.

Türkiye bugün cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek için sandık başında. Saat 08.00 itibarıyla başlayan oy verme işlemi akşam 17.00'de sona erecek. Ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu.

Millet İttifakı'nın ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile Eyüpsultan'da bulunan Nejat Sabuncu İlkokulunda 2249 numaralı sanığa gitti.

Oy kullanacağı sandıktaki kadın görevlilere karanfil verip, Anneler Günü'nü kutlayan Davutoğlu zarfı kutuya attıktan sonra "Hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

sare.jpg

Ardından okul önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Davutoğlu, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk seçimine girildiğini vurgulayarak, "İnşallah 1950'den bu yana olduğu gibi, bundan sonra da nice seçimler hep olacak. Çok partili sistemde milletin kullandığı iradeyle seçim üzerinden ülkeyi bir emanet olarak devralan iktidarlar, süreleri boyunca bu emanete sadık kalmak için çalışmak durumundadır." ifadelerini kullandı.

'BUGÜN HALKIN KONUŞMA VAKTİ'

Ahmet Davutoğlu, kampanya süresince siyasiler olarak çok konuştuklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bugün halkın konuşma vakti. 'Halk ne konuşursa doğru konuşur' diye düşünmemiz, bu halkın kararı ne olursa ona hiç tereddütsüz saygı göstermemiz gerekir. Bu, Türkiye'de demokratik bilincin yansıması olacak. Ben, 14 Mayıs 1950'de olduğu gibi Türkiye'de çok partili sistemde demokratik teamüllerin oluşması açısından bir dönüm noktası olacağı kanaatindeyim. Biz önümüzdeki yüzyıla, demokratik hukuk devletine dayalı, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, dünyada itibarlı, kendi içinde toplumsal barışı sağlamış, bütün kesimleriyle, farklı düşünceleriyle, inançlarıyla, barış içinde yaşayan bir toplum olma idealiyle girmek durumundayız. Seçimler, bu idealin gerçekleşmesine vesile olacak."

Anadolu'da seçim bayramının en iyi şekilde, barış içinde yaşanacağı ümidiyle milleti saygı ve muhabbetle selamladığını dile getiren Davutoğlu, partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN