Davutoğlu'ndan 'başörtüsü' açıklaması: Anayasal düzenleme faydalı olacaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki 'başörtüsü' tartışması hakkında açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Partilerin anlaşması ile yasal veya anayasal bir düzenleme, gelecek dönemler için faydalı olacaktır” dedi.

Partisinin Çorum İl Başkanı İsmail Barış Coşkunsu’nun nikah davetine katılmak üzere Çorum'a gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, nikah töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Davutoğlu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP’nin başörtüsü ile ilgili kanun teklifinin ardından anayasa değişikliği çıkışı soruldu.

Davutoğlu, soruya "Sayın Cumhurbaşkanı, bir taraftan başörtüsü sorunu yok diyor. Ama bir taraftan da anayasal bir düzeleme yapalım diyor. Son dönemdeki bu momentumu doğru görüyorum. Partilerin anlaşması ile yasal veya anayasal bir düzenleme, gelecek dönemler için faydalı olacaktır." şeklinde yanıt verdi.

Davutoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Sayın Cumhurbaşkanı, bir taraftan başörtüsü sorunu yok diyor. Ama bir taraftan da anayasal bir düzeleme yapalım diyor. Türkiye’de başörtüsü yasağı, fiili olarak başlamıştır. Yani hiçbir yasal temeli olmadan zorbaca bir yasak uygulanmıştır; 28 Şubat’ta, 12 Eylül’de. Daha sonra da benim de içinde bulunduğum hükümetlerde, tabi Sayın Cumhurbaşkanı’nın da olduğu hükümetlerde fiili olarak kalktı. Ama bunun yasal veya anayasal güvenceye kavuşturulması lazım ki ileride bir daha hiçbir siyasi, hiçbir iktidar değişimi ile bu değişmesin. Onun için ben, son dönemdeki bu momentumu doğru görüyorum. Partilerin anlaşması ile yasal veya anayasal bir düzenleme gelecek dönemler için faydalı olacaktır.”

Üst düzey bürokratların birden fazla maaş alması ile ilgili soru üzerine de Davutoğlu, “Kul hakkıdır. Kendi hak ettiği maaş dışında maaş almak; hem bizim değerlerimiz açısından hem de hukuken yanlıştır. Doğru görmem, hiçbir şekilde”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN