Davutoğlu'ndan Gezi Parkı kararına tepki: Toplumsal barışın yollarını açmayı hedeflemeliyiz

Davutoğlu'ndan Gezi Parkı kararına tepki: Toplumsal barışın yollarını açmayı hedeflemeliyiz

Yargıtay, Gezi Parkı davasında kararını açıkladı. Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, Yargıtay'ın Gezi davasında verdiği karara tepki gösterdi. Davutoğlu, "Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlanırken yargıyı, muhalefeti sindirecek bir araç haline getirmek yerine; hukuk devletini Anayasal düzenimize hâkim kılmayı, kutuplaşmayı bitirmeyi ve toplumsal barışın yollarını açmayı hedeflemeliyiz." dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasında kararını açıkladı. Osman Kavala'ya Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku'ya verilen 18'er yıl hapis cezalarını onadı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından Yargıtay'ın Gezi davasında verdiği karara tepki gösterdi. "Örtülü af niteliğindeki infaz yasaları ile çetelerin serbest bırakılması sonrasında Yargıtay 3. Dairesinin uzun yargılama süreçleri ile zaten tartışmalı hale gelen Gezi Davası ile ilgili açıkladığı onama kararı, ülkemizde hukukun ne ölçüde siyasallaştığını gösteren hazin örneklerden biri olmuştur." diyen Davutoğlu, "Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlanırken yargıyı, muhalefeti sindirecek bir araç haline getirmek yerine; hukuk devletini Anayasal düzenimize hâkim kılmayı, kutuplaşmayı bitirmeyi ve toplumsal barışın yollarını açmayı hedeflemeliyiz." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

"Örtülü af niteliğindeki infaz yasaları ile çetelerin serbest bırakılması sonrasında Yargıtay 3. Dairesinin uzun yargılama süreçleri ile zaten tartışmalı hale gelen Gezi Davası ile ilgili açıkladığı onama kararı, ülkemizde hukukun ne ölçüde siyasallaştığını gösteren hazin örneklerden biri olmuştur. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlanırken yargıyı, muhalefeti sindirecek bir araç haline getirmek yerine; hukuk devletini Anayasal düzenimize hâkim kılmayı, kutuplaşmayı bitirmeyi ve toplumsal barışın yollarını açmayı hedeflemeliyiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN