Davutoğlu'ndan iktidara tepki: Para basarak artırılan asgari ücret 3 ay sonra yine yetmez

Davutoğlu'ndan iktidara tepki: Para basarak artırılan asgari ücret 3 ay sonra yine yetmez

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Bursa'nın İnegöl ilçesinde, partisinin ilçe binası açılış töreninde vatandaşlara seslendi. Davutoğlu, "Seçim için para basıp basıp 'asgari ücreti artıracağız' diyor. Para basıyorlar. Para basarak asgari ücreti artırırsan, üç ay sonra o asgari ücret, yine yetmez hale gelir" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin İnegöl ilçe teşkilatının açılışını gerçekleştirdi. Vatandaşlara seslenen Davutoğlu konuşmasında iktidara tepki göstererek "Seçim için para basıp basıp 'asgari ücreti artıracağız' diyor. Para basıyorlar. Para basarak asgari ücreti artırırsan, üç ay sonra o asgari ücret, yine yetmez hale gelir" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanı her seferinde, o bizim ismimizi dahi anmazken biz ona yine Sayın Erdoğan, Sayın Cumhurbaşkanı demeye devam edeceğiz. Onlar unutsalar da biz onlara kimliğimizle siyasi nezaketi öğreteceğiz Allah'ın izniyle. Evet, Sayın Cumhurbaşkanı her hafta bir müjde açıklıyor. Ama şunu unutuyor. Geçen sene asgari ücret 2 bin 850 TL iken, açlık sınırı 3 bin 50 TL'ydi. Hemen hemen aynıydı. Bu sene asgari 5 bin 500 TL, açlık sınırı 7 bin 500 TL. Yani asgari ücret alan açlık sınırının altında yaşıyor. Neden? Yılbaşında seçim için, yatırım için para basıp asgari ücreti artıracağız diyor. Para basıyorlar. Para basarak asgari ücreti artırırsa üç ay sonra o asgari ücret yetmez hale gelir.

Bakın 2016'da başbakanlıkta Türkiye'nin ekonomi tarihinde bir ilk olarak asgari ücrete yüzde 30 zam yapmıştık. Ama enflasyon yüzde 6'ydı. Böylece asgari ücretli, enflasyon karşısında net kazançtaydı. Ama geçen sene ocak ayında asgari ücrete zam yaptılar. Üç ay sonra asgari ücretin bir kıymeti harbiyesi kalmadı. Şimdi öyle bir dönemde yaşıyoruz ki herkes perişan. Türkiye'de ne varsa. Geçmişte bu millete hizmet etmiş bir başbakan olarak her yeri takip ediyorum ekibimle birlikte. Gölge kabinemiz var."

Esnafın ve çiftçinin dertli olduğunu belirterek, hükümeti eleştiren Davutoğlu, gençlerin umutlarını yitirdiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN