Dedesi ayet hadis yazıyor diye atmayınca işe çevirdi! Meğer evde tomar tomar biriktirmiş, torunu satışa koyunca talep yağdı

Dedesi ayet hadis yazıyor diye atmayınca işe çevirdi! Meğer evde tomar tomar biriktirmiş, torunu satışa koyunca talep yağdı

Dedesi ayet, hadis yazıyor diye atmadı, torunu işe dönüştürdü. Herkesin bıktığı evde tomar tomar biriktirdiklerini torunu istedi ve hayatının dönüm noktası oldu! Dedesinden aldıklarını satışa koyunca talep yağdı...

İstanbul'da 1991 yılında dünyaya gelen Fatih Demir, polis memuru bir babanın oğlu olarak Ankara'ya taşındıktan sonra hayatının dönüm noktasını yaşadı. Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde başarıyla eğitimini tamamladıktan sonra, ilginç bir hobiye yönelerek dedesi Hacı Kamil'in biriktirdiği takvim yapraklarıyla iş kurma fikrini hayata geçirdi.

GİZLİ GİZLİ YAKIYORLARDI

Ayet, hadis yazıyor diye atmayınca iş kurdu 1 Ocak ve 1 Nisana çok talep var

Fatih'in dedesi Hacı Kamil, odasında Kur'an-ı Kerim okuyarak, takvim yapraklarından namaz vakitlerine bakıp arkasındaki ayet ve hadisleri okuma alışkanlığına sahipti. Ancak ailesi, bu takvim yapraklarının evde yer kaplamasından şikayetçiydi ve gizli gizli yakmaktan veya dağıtmaktan çekinmiyorlardı.

Fatih'in bu takvim yapraklarıyla kurduğu iş, teyzesinin doğum gününde ona verdiği takvim yaprağıyla başladı. Bu küçük jest, Fatih'i motive etti ve doğduğu günün takvim yaprağını arkadaşlarına hediye etmeye karar verdi. Bu sıra dışı hediye, insanların ilgisini çekti ve Fatih, bu fikri bir işe dönüştürmeye kararlıydı.

‘BİR YAPRAK NOSTALJİ’

İlk başta ailesi, Fatih'in dedesinin yıllarca biriktirdiği takvim yapraklarını satma fikrine sıcak bakmadı. Ancak kararlılığı ve işe olan inancı sayesinde dedesi, 50 yıllık takvim yaprağı koleksiyonunu torununa devretti. 2013 yılında kurduğu ve "Bir Yaprak Nostalji" adını verdiği internet sitesiyle bu takvim yapraklarını satışa çıkaran Fatih, özellikle 1 Ocak ve 1 Nisan gibi tarihlerde yoğun talep gördü.

TAKVİMLERİ ÖZEL KILAN BİR ŞEY DAHA VARDI

Ayet, hadis yazıyor diye atmayınca iş kurdu 1 Ocak ve 1 Nisana çok talep var

Fatih'in dedesi, takvim yapraklarına yazdığı notlar ve anılarla özelleştirdiği koleksiyonunu torununa teslim etmişti. Bu nostaljik yapraklar arasında, dedenin kızının cinsiyetini öğrendiği tarihe dair bir nottan bahseden Fatih “Dedem yıllarca biriktirmiş takvimlerini, üzerlerine kendine göre çeşitli notlar almış, anılarını karalamış. Bunlardan biri de 1971 yılındaki takvim yaprağına alınan bir not. O tarihte dedemin dört tane kızı var ve beşinci çocuğu da dünyaya kız olarak geliyor. Dedem takvim yaprağına, ‘Çok fenalandım’ yazıyor. Bunun nedeni bebeğin erkek olarak doğmasını istemesi.” ifadelerini kullandı.

İlginç bir anıya da sahip olan Fatih, anısını şöyle anlattı: "Bir müşterim bir arkadaşına takvim yaprağı hediye almak istediğini ancak doğum gününü bilmediğini söyledi. Elimizdeki tek bilgi 1960 yılı Ramazan Bayramı olmasıydı. Takvimlere tek tek bakarak Ramazan Bayramı’nı dolayısıyla doğduğu günü buldum. Hediye edilen kişi bu hediye karşısında çok mutlu oldu."

Fatih; annesinin, babasının vefatından sonra işine yardım ettiğini, eşi ile birlikte takvim yapraklarının fotoğraf çekimlerini gerçekleştirdiğini ve bu duygusal ve özgün işin, müşterilere zarf, sandık ve çerçeve gibi farklı sunum seçenekleri ile sunularak kişiselleştirilebildiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN