Selahattin Demirtaş: Farkındayız, değil mi? Adam kazanamadı

Selahattin Demirtaş: Farkındayız, değil mi? Adam kazanamadı

Türkiye sekiz gün sonra bir kez daha sandıklara giderek oy verecek. Vatandaşlar pusulada Recep Tayyip Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında seçim yapacak. Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Selahattin Demirtaş ise ilk turda Erdoğan'ın yüzde 49'da kalmasını 'Adam kazanamadı, farkındayız değil mi?' diyerek duyurdu. Seçimin ikinci tura kalmasıyla birlikte, seçmenleri etkileyen siyasiler ise paylaşım yapmaya devam ediyor.

Selahattin Demirtaş, 22 Haziran 2014'te seçildiği Halkların Demokratik Partisi eş genel başkanlığı görevini 11 Şubat 2018 tarihine kadar yürüttü. 4 Kasım 2016'dan beri tutukludur. 6 yıl 6 ay 16 gündür tutukluluğu devam ediyor. 4 Kasım 2016'da HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve dokuz HDP'li milletvekili ile birlikte "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "örgüt adına suç işlemek" iddialarıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

'ADAM KAZANAMADI'

Edirne F Tipi Cezaevinde kalan Demirtaş, sık sık sosyal medya hesabından Milet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini belirtiyor. Tüm suçlamaları reddeden ve kendisini 'siyasi rehine' olarak adlandıran Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından 'adam kazanamadı' vurgusu yaptı.

'2. TURDA SANDIĞA GİDİN'

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: "Farkındayız, değil mi? Adam kazanamadı. 2. turda sandığa gidin ve siz kazanın."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN