Demirtaş'tan Akşener'e açık mektup: Müzakere siyaseti, HDP için neden bir hak değil?

Demirtaş'tan Akşener'e açık mektup: Müzakere siyaseti, HDP için neden bir hak değil?

Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, seçimlere ilişkin İYİ Parti lideri Akşener'e sorular sorduğu bir açık mektup yazdı. Demirtaş'ın sosyal medyada paylaşılan açık mektubunda "HDP'li seçmen olarak benim oyumu istiyor musunuz?" dedi. Ayrıca Demirtaş müzakere siyasetinin neden HDP için bir hak olarak görülmediğini sordu.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından İYİ Parti Meral Akşener'e açık mektup yayımladı.

Millet İttifakı'na başarılar dileyerek mektubuna başlayan Demirtaş, "İzleyebildiğim kadarıyla, Sayın Kılıçdaroğlu ile sizin dışınızdaki partilerin genel başkanları, HDP seçmeni dahil tüm seçmenleri demokratik dönüşüm umudu etrafından buluşturmak istiyorlar" dedi.

Mektubunun devamında "Hayır, biz de HDP seçmeninin oyuna ve desteğine talibiz ama HDP'yi kurumsal olarak muhatap almaya karşıyız' diyorsanız hemen belirtmeliyim ki tıpkı diğer partilerin seçmenlerinin yaptığı gibi ben de siyasi haklarımı koruma görevi ve sorumluluğunu HDP'ye vermiş bulunuyorum.

Dolayısıyla HDP yönetiminin kararı hangi yönde olursa benim de oy tercihim aynı yönde olacak, doğal olarak" ifadelerini kullandı.

HDP'nin de İYİ Parti gibi meşruiyetini halktan aldığını söyleyen Demirtaş, "Üstelik, halk HDP'ye partinizden daha fazla ilgi göstererek HDP'yi Türkiye'nin üçüncü partisi yapmıştır" dedi.

Akşener'in açıklamalarının 'birleşe birleşe kazanacağız' sloganına uygun olmadığını söyleyen Demirtaş, bazı konuların netleşmesi gerektiğini belirterek sorular yöneltti.

DEMİRTAŞ'TAN AKŞENER'E SORULAR

Demirtaş'ın soruları şu şekilde:

Siz Millet İttifakı'nın bir parçası olarak kendi ittifakınızdaki partilerle bile kıran kırana bir müzakere yürüttünüz. Size hak olan müzakere siyaseti, HDP için neden bir hak değil?

HDP seçmenini ikinci sınıf yurttaş, iradesiz vatandaş olarak görmediğinizden eminim. O halde HDP'nin oy vereceği cumhurbaşkanı adayı ile müzakere yapılmasının nasıl bir sakıncası olabilir?

HDP'li seçmen olarak benim oyumu istiyor musunuz? Benim de oyumla Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ve bakanlık koltuklarına oturacağınıza göre beni nasıl ikna etmeyi düşünüyorsunuz? Bu arada, yerel seçimlerde Millet İttifakı'nın belediye başkanlarının kazanmasını sağlayan HDP oyları için 'istemem' demediğinizi de hatırlatırım.

HDP'nin bakanlık isteği olmamasına rağmen bazı arkadaşlarınız 'HDP'ye başkanlık vermeyiz' diyerek biz HDP'li seçmenleri incitmiş ötekileştirmişti. Şimdi bu arkadaşlarınız HDP seçmenlerinin oylarıyla bakanlık koltuklarına oturmaya adaylarsa bizi ikna etmeniz gerekmez mi?

HDP demokratik ilkeler dışında herhangi bir talepte bulunmadığını açıklamasına rağmen 'HDP ile diyaloğu CHP kurabilir ama taviz verilemez, talepleri de bu masaya getirilemez' dediniz. Demokratikleşmeye dair talepleri taviz olarak mı görüyorsunuz?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN