Denizin dibinden çin çin altın mücevher çıktı! 300 yıllık devlet sırrı ifşa oldu! Duyan oraya akın ediyor

Denizin dibinden çin çin altın mücevher çıktı! 300 yıllık devlet sırrı ifşa oldu! Duyan oraya akın ediyor

Denizin derininden tonlarca altın ve mücevher bulundu. Devlet sırrı 300 yıl sonra ortaya çıktı. Görenler oraya akın etti. Resmen hazine kaynıyor

Kolombiya hükümeti, 300 yıl önce batırılan ve tonlarca altın ve mücevher taşıyan San Jose kalyonunu kurtarma kararı aldı. Bu karar, eleştirilere rağmen alındı ve Kolombiya Kültür Bakanı Juan David Correa tarafından yapılan açıklamada, çalışmaların başladığı ve 3 yıl içinde geminin tamamen sudan çıkarılacağı belirtildi. Geminin içerisinde 4 ila 20 milyar dolar değerinde altın olduğu tahmin ediliyor.

img-7965.webp


San Jose kalyonu, 17. yüzyılda İspanya Veraset Savaşı sırasında İngilizler tarafından batırıldı ve 600 kişilik mürettebatıyla birlikte Karayipler’de denizin dibine gömüldü. Geminin yerinin bulunması ve kurtarılması konusu uzun yıllardır tartışılıyor.

ABD merkezli bir şirket olan Glocca Morra, geçmişte San Jose’yi bulduğunu iddia etmiş ve Kolombiya hükümeti ile hazinenin yarısının kendilerine ait olduğu konusunda anlaşmıştı. 2015 yılında ise Kolombiya Donanması’nın gemi enkazını farklı bir bölgede bulduğu duyuruldu. Bu bölge ‘devlet sırrı’ olarak nitelendirildi ve paylaşılmadı.

Bir diğer şirket olan Sea Search Armada ise, bu koordinatların 1981 yılında Glocca Morra tarafından Kolombiya’ya verildiğini belirtiyor ve ABD-Kolombiya Ticareti Geliştirme Anlaşması kapsamında koordinatlar için Kolombiya hükümetinden 10 milyar dolar talep ediyor. Geminin kurtarılması ve içindeki hazinenin çıkarılması süreci, bu ve benzeri tartışmalarla birlikte devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN