Deprem felaketinde 8. gün... 74 ülkeden 10 bine yakın personel afet bölgesinde

Deprem felaketinde 8. gün... 74 ülkeden 10 bine yakın personel afet bölgesinde

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ili yerle bir eden iki büyük depremde arama kurtarma çalışmaları 8 gündür devam ediyor. AFAD'ın verilerine göre; felakette can kaybı sayısı 29 bin 605'e yükseldi. Dışişleri Bakanlığı, 13 Şubat itibarıyla afet bölgelerinde 74 ülkeden 10 bine yakın yardım personelinin arama-kurtarma ve yardım çalışmaları için sahada olduğunu açıkladı.

Türkiye, 6 Şubat sabahı kara bir güne uyandı. Kahramanmaraş'ta saat 04:17'de Pazarcık ilçesinde 7,7 ve saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğündeki depremler Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkım yarattı.

10 İLDEKİ YIKIMIN ACI BİLAÇOSU

Bölgede arama-kurtarma çalışmaları 8 gündür sürüyor. AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 29 bin 605 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, Türkiye’de meydana gelen depremlerin ardından 99 ülkeden yardım teklifi geldiğini, depremden etkilenen 10 ilde toplam 74 ülkeden arama-kurtarma ekiplerinin görev yaptığını bildirdi. Açıklamada, sahadaki yabancı personel sayısının 9 bin 793 olduğu aktarıldı.

Açıklamada, arama-kurtarma çalışmaları için 10 ülkenin daha ekip göndermesinin beklendiği, toplam 875 personelin geleceği ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN