Enkazdan çıkarılan adam öyle bir şey istedi ki... Ekipler gülmemek için kendini zor tuttu

Enkazdan çıkarılan adam öyle bir şey istedi ki... Ekipler gülmemek için kendini zor tuttu

Anadolu'nun 10 kentini derinden sarsan depremlerden etkilenen Osmaniye'de, enkaz altından 88 saat sonra çıkarılan Murat Babaoğlu adlı vatandaşın kurtarma ekiplerinden ilk isteğini duyanlar tebessüm etti. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 31 bin 643 kişi hayatını kaybetti, 80 bin 278 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

enkaz-arama-kurtarma-calismalari.jpg

88 SAAT ENKAZIN ALTINDA KALDI

Osmaniye'nin merkez ilçesine bağlı Raufbey Mahallesi'ndeki 10 katlı binada depreme yakalanan Murat Babaoğlu, merdivenlerden inerken yıkılan binada enkaz altında kaldı. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen Babaoğlu, depremin 88. saatinde ekiplerin açtığı tünelden çıkarılarak hastaneye götürüldü.

Eli demirlere sıkışan ve kangren riski nedeniyle ameliyat edilen Babaoğlu, iyileşip taburcu olacağı günü bekliyor.

enkazdan-kurtarildiktan-sonra-salgam-iseyen-adam.jpg

"TELEFONUN IŞIĞIYLA NEREDE OLDUĞUMU ANLAMAYA ÇALIŞTIM"

Babaoğlu, depremin yaşandığı sırada ayakta olduğunu söyledi. Evde annesi, babası ve kardeşiyle depreme yakalandığını dile getiren Babaoğlu, "Depremden çok korkarım. İlk önce balkona koştum. 5. katta olduğumuz için aşağıdaki araçların üzerine atlasam mı, diye düşündüm. Sonra merdivenlere koştum ve aşağı inmeye başladık. 2'nci kata geldiğimde bina çöktü. Ayağımın altındaki merdivenle üzerimdeki merdivenin arasında kaldım. Alanım çok dar değildi ama elim demirlerin arasına sıkıştı. Ondan da ameliyat edildim" diye konuştu.

enkazdan-cikarilan-biri-ne-yer-icer.jpg

"ÇOK TEHLİKELİ BİR YERDEN GELMİŞLER"

36 yaşındaki Babaoğlu, enkaz altında ilk dakikalarda çok heyecanlandığını ve telefonun ışığıyla nerede olduğunu anlamaya çalıştığını anlattı. Bir gün sonra telefonunun şarjının bittiğini aktaran Babaoğlu, şöyle devam etti:

"Ondan sonra bekledim yani. Matkap sesleri duymaya başladığımda ikinci gündü sanırım. Sesleri bana yaklaştıkça, insan sesini duymaya başladıkça ıslık çalmaya başladım. Islığımı duyduktan sonra 'Bir daha seslenir misin?' dediler.

Ben de o zaman bağırdım. 'Bir daha seslenir misin?' dediklerinde bağırdım ve beni buldular. Normalde 5. kattalarmış, ben 2. kattaydım. 2. kata kadar bir tünel açmışlar. Yani çok tehlikeli bir yerden gelmişler sağolsunlar ve beni kurtardılar."

enkaz-kurtarma-calismalari-son-durum.jpg

ENKAZ ÇIKARILDIKTAN SONRAKİ İSTEĞİ TEBESSÜM ETTİRDİ

Murat Babaoğlu, ekiplerin kendisini enkazdan çıkardıktan sonraki süreci net hatırlamadığını belirterek, "Sağlık ekibi, çıkarılmadan önce bana serum taktı. Ben kendilerinden içmek için şalgam istemiştim ama izin vermediler. Sonra enkazdan çıkınca kendimden geçmişim yorgunluktan, o yüzden çok bir şey hatırlamıyorum" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN