Gönüllüler kurtardı devreye AFAD girdi: İki ekip arasında tartışma

Türkiye'yi yasa boğan depremde enkaz altında kalanlar için kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kahramanmaraş'taki gönüllüler ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin birlikte kurtardığı bir kadının enkazdan çıkarıldığı sırada AFAD'ın devreye girmesi tepki çekti. İki ekip arasındaki tartışma kameralara yansırken olaya polis müdahale etti. Müdahale sırasında gazeteciler de engellendi.

Türkiye'nin 10 ilini vuran Kahramanmaraş merkezli iki deprem nedeniyle can kayıpları 31 bini aştı. Depremin 8. gününde ise devam eden kurtarma çalışmalarında halen sağ vatandaşlar enkazlardan çıkarılıyor. Uzmanlar bunun bir mucize olmadığını insan bedeninin travma ya da kanama yoksa iki hafta enkaz altında aç ve susuz dayanabileceğini söylüyor.

DEPREMİN 132'NCİ SAATİNDE SAĞ KURTARILDI

Arama-kurtarma çalışmaları devam ederken Elbistan'daki gönüllü bir ekip Zümrüt Apartmanı’nda ses duydu. Bunun ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte 9 Şubat’ta sesin geldiği noktada çalışma başlatıldı. AFAD’ın olmadığı çalışmada Diyarbakır ve Batman gönüllüleri ile Ankara ekibi, depremin 132’nci saatinde genç bir kadını enkaz altından sağ olarak kurtardı.

AFAD'A 'REKLAM' TEPKİSİ

Genç kadının kurtarılma anında ise AFAD ekipleri devreye girdi ve Ankara ekibi ile gönüllüleri bölgeden uzaklaştırmak istedi. Bu sırada televizyon kanallarının olay yerine gelmesiyle Ankara ekibi, gazetecilere yaşadıklarını anlattı. Aynı zamanda AFAD’ın 2 gün boyunca olay yerine uğramadığını, kurtarılma anında televizyonların orada olması nedeniyle arama kurtarma çalışmasını reklama dönüştürdüklerini söyledi.

AFAD ekipleri ve Ankara ekibi arasında yaşanan tartışma büyüyünce, olaya polis müdahale etti. Müdahale sırasında gazeteciler de engellendi. Sağlık durumu iyi olan kadın, ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildi.

TÜRK EKİP TAYVANLI EKİBİ UZAKLAŞTIRDI İDDİASI

AFAD tartışmaları sürerken Gazeteci Nevşin Mengü sosyal medya hesabından China Times'ın haberini paylaştı. Mengü, haberde Adıyaman'da Tayvanlı arama kurtarma ekiplerinin göçük altındaki bir kişiye ulaşacakken Türk ekip tarafından uzaklaştırıldığını belirtti.

Mengü'nün açıklaması şöyle;

"China Times'ın haberine göre, Adıyaman'da arama kurtarma yapan Tayvanlı ekip, göçük altında kalan bir kişiye tam ulaşacakken, gelen Türk ekip tarafından uzaklaştırılmış. Haberde tüm işi Tayvanlı ekip yaptı, Türk ekip kendi yapmış gibi gösterdi deniyor"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN