Hatay sokakları tanınmaz halde! Adım atacak yer kalmadı, her yer enkaz...

Güneydoğu Anadolu'da meydana gelen depremde en büyük yıkımı Hatay yaşadı. Antalya'da arama-tarama faaliyetlerini sürdüren İBB'ye bağlı itfaiye ekipleri, bir yandan da durum tespiti yaparken çalıştıkları sokaklardan görüntüler paylaşıyor. İlçede adım atılacak yol bırakmayan afetin boyutları korkutucu... İşte, depremin ardından Hatay Antakya'nın ara sokakları...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 31 bin 643 kişi hayatını kaybetti, 80 bin 278 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

Yıkıma uğrayan kentlerde arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Hatay ile eşleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye ekipleri, günlerdir arama kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra ihtiyaç ve barınma hizmeti için de çalışmalarını sürdürüyor.

hatay-deprem-sonrasi-1.jpg

ANTAKYA'NIN ARA SOKAKLARINDA ENKAZDA YÜRÜNEMİYOR

İstanbul İtfaiyesi ekipleri, Antakya'nın ara sokaklarında arama tarama faaliyetlerini sürdürürken bir yandan da durum tespiti yapıyor.

Antakya Armutlu Mahallesi sokaklarında dolaşan İstanbul İtfaiyesi ekipleri, enkazlar nedeniyle yürüyecek bir sokak bulamadı.

Ekipler, sokakları dolduran enkaz yığınları arasında yürüyerek arama kurtarma çalışmaları için tespit çalışması yaptı.

hatay-deprem-sonrasi-2.jpg

İlgili Haberler