İlk 'istifa' Haluk'tan

İlk 'istifa' Haluk'tan

Deprem felaketinde koordinasyon zafiyetinden, tabut binalara göz göre göre verilen izinlere kadar cinayet gibi ihmaller zinciri ortaya çıktı. Ancak ne bir bürokrat ne de bir siyasi sorumluluk alıp istifa gereği duymadı. Buna karşı ilk günden beri insanlara el uzatan, milyonların kahramanı olan Haluk Levent, yardım paralarına ilişkin tartışmaların önüne geçebilmek için ‘Artık bize göndermeyin’ dedi.

Sanatçı Haluk Levent, kurucusu olduğu Ahbap Derneği’nde depremzedeler için toplanan bağışların 1 milyar lirayı geçtiğini belirterek, bundan sonra yardımların Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) yapılmasını istedi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ilk günden itibaren afet bölgesinde yardım organizasyonlarını sürdüren Ahbap Derneği, organize saldırıların hedefindeydi.

Levent ve gönüllüler hakkında ‘Devletin otoritesini sarsıyorlar’ suçlaması yapılırken iktidar çevresinden bazı partililer ve gazeteci olduğu ileri sürülen kişiler bu süreçteki rolü üzerinden Ahbap’ı ve yardımseverleri hedef alıyordu. Ahbap’ın sitesine yurt içi kaynaklı 400 binden fazla siber saldırı düzenlenirken son olarak sosyal medya üzerinden dezenformasyonlara başlandı. Levent, sosyal medyada yayılan ve kendisinin söylediği iddia edilen paylaşıma tepki gösterdi.

Sanatçı, kendisine ait olduğu iddia edilen “Canımızı Hıristiyan’a, Yahudi’ye, Ermeni’ye ve hatta ateiste emanet ettik, malımızı Müslüman’dan koruyoruz” paylaşımını yalanlayarak “Yapmayın etmeyin. Bizler bölgede acıları azaltmaya çalışırken söylemediğim şeyleri yazmayın. Lütfen” ifadelerini kullandı.

1402krt01a-tum.jpg

Organize saldırılar karşısında “AFAD da bizim Ahbap da” diyerek kamu kurumları ile eşgüdümlü çalıştıklarını her seferinde dile getiren Levent, önceki akşam FOX Ana Haber’de gazeteci Selçuk Tepeli’nin sorularını yanıtladı. Çadır kentten katıldığı yayında konuşan Levent, Ahbap üzerinden yapay bir tartışma döndürüldüğünü belirtti.

Bu tartışmaları da üç dört tane atılan tweetin ortaya çıkardığını aktaran Levent, saldırılara ilişkin şunları söyledi:

“Bizi içine çekmek istedikleri tartışmaların içinde yer almayacağız. Ben valiyle koordineli çalışıyorum. Bahsedildiği gibi faaliyetlerimizi engelleyen yok. Biz her kesimden insanlarla çalışıyoruz. Ahbap’ın günlük siyasi politik durumu yok. Biz sadece iyilik hareketiyiz. Muhalefetle de hükümetle de çalışıyoruz.”

Levent, depremzedeler için şimdiye kadar toplanan yardımların 1 milyar lirayı geçtiğini belirtti, işlemlerin biri uluslararası olmak üzere iki bağımsız firma tarafından denetleneceğini kaydetti. Vergiden muafiyet sağlayan ‘kamu yararına çalışan dernek statüsü’ almayı istemediklerini de ekleyen gerekçesini şöyle açıkladı: “Ahbap fazla bağış toplama derdinde olmadığı için özel statüde olmak istemiyoruz. Ahbap’ta para diye bir şey yok. Ben altı yılda 1.5 milyar dağıttım ama parayı görmedim. Bu konuda eleştiri alabilirim, belki gaf da yapabilirim ama vergiden düşerek yapılacak yardımı ben istemiyorum. Bağış yapanlar gönlünden koparak versinler, vergiden düşsün diye değil. O yüzden başvuruda bulunmadım, bulunmayı da düşünmüyoruz. Hatta biz yeterince bağış aldık, bundan sonra kalanlar, yardım yapmak isteyenler AFAD’a yollasın.” Birçok vatandaş, depremzedelere Ahbap üzerinden bağış ve yardım yapıyor. Levent, her yardımı şeffaflık doğrultusunda Twitter hesabı üzerinden paylaşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN