'Karakolda cinayet' iddiası: 'Yağmacı' olduğu öne sürülen şüpheli gözaltında öldü

'Karakolda cinayet' iddiası: 'Yağmacı' olduğu öne sürülen şüpheli gözaltında öldü

Hatay'da 'yağmacı' olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Ahmet Güreşçi, götürüldüğü jandarma karakolunda öldü. Otopsi tutanağında; Güreşçi'nin vücudunun çeşitli yerlerinde sıyrıklar ve ezikler olduğu, burnunda kırık olduğu ve beyin kanaması geçirdiği belirtildi. Olayı takip eden ÇHD üyesi avukat Ümit Büyükdağ, "Gencecik bir çocuk yine devlet eliyle öldürüldü. Sonuna kadar takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 kenti yerle bir eden deprem felaketinin ardından bölgede 'yağmacılık' yaptığı iddia edilen bazı kişilerin darp edildiği videolar, sosyal medyada paylaşılıyor. Hala iddia niteliğinde olan suçlamaların ardından büyüyen linç dalgası dehşete düşürürken, videolardan bazılarında ise bu kişilerin hayatlarını kaybettiği öne sürüldü.

Depremin ağır yıkım yarattığı Hatay'da, depremlerden bir gün sonra bir tekel bayiinde hırsızlık yaptıkları iddia edilen bazı kişiler yakalandı. Şüpheliler, verdikleri ifadelerde, yanlarında başka şahısların da olduğunu ileri sürdü. Jandarma ekiplerinin çalışması sonucunda hırsızlık yaptıkları öne sürülen iki kişi, Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Büyükburç Köyü'ndeki evlerinde 11 Şubat'ta gözaltına alındı.

'KARAKOLDA DARP' İDDİASI

Gazete Duvar'dan Can Bursalı'nın haberine göre; Yağma, cinsel saldırı, mala zarar verme, kasten yaralama ve uyuşturucu madde bulundurma suçlamalarıyla gözaltına alınan ve kardeş oldukları öğrenilen Ahmet Güreşçi ve Sabri Güreşçi, Altınözü Jandarma Karakolu'na götürüldü.

Karakolda darp edildikleri iddia edilen kardeşlerden Ahmet Güreşçi, fenalaştı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Sabri Güreşçi'nin ise, kaburgasında, elinde ve ayağında darp izleri olduğu öğrenildi.

OTOPSİ TUTANAĞI: KAFASINI DUVARA VURDU

Altınözü Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk incelemenin tutanağında Ahmet Güreşçi'nin vücudunun çeşitli yerlerinde sıyrıklar ve ezikler olduğu, burnunun kırık olduğu ve beyninde kanamaya rastlandığı belirtildi. Tutanakta, yapılan ilk incelemenin ardından Güreşçi'nin kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verildi.

2.jpg

Tutanakta, 'Ahmet Güreşçi'nin yağma sırasında vatandaşlar tarafından darp edildiği, yakalandığı sırada jandarmaya direndiği ve karakola götürüldüğünde kafasını duvara vurduğu' öne sürüldü.

OLAYI TAKİP EDEN AVUKATLARA TEHDİT

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Twitter hesabından Jandarma karakolunda darp edilerek öldürüldüğü ileri sürülen Ahmet Güreşçi ve halen gözaltında olan kardeşi Sabri Güreşçi hakkında bir duyuru yaptı. Duyuruda, olayı takip eden ÇHD'li avukatların da tehdit edildiği belirtildi.

'GENCECİK BİR ÇOCUK YİNE DEVLET ELİYLE ÖLDÜRÜLDÜ'

Altınözü İlçe Jandarma Karakolu'na giderek, hayatını kaybeden Ahmet Güreşçi'nin gözaltındaki kardeşi Sabri Güreşçi ile görüşen ÇHD üyesi avukat Ümit Büyükdağ, yaşanan olayın günlerdir servis edilen linç girişimlerinin bir sonucu olduğuna dikkat çekti ve "Polis ve jandarma kendince işkencenin meşru görüleceği inancına sahip. İşkence kime yapılırsa yapılsın karşısında olduk olmaya da devam edeceğiz" dedi. Yarın, hem hayatını kaybeden Ahmet Güreşçi'nin babasının hem de gözaltındaki Sabri Güreşçi'nin ifadesine katılacaklarını belirten Büyükdağ, "Gencecik bir çocuk yine devlet eliyle öldürüldü. Sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN