Deprem olmayacak denilen il için korkutan uyarı: Zemini çürük! 6,5 şiddetinde deprem bekliyoruz

Deprem olmayacak denilen il için korkutan uyarı: Zemini çürük! 6,5 şiddetinde deprem bekliyoruz

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonucunda binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 11 ilde büyük yıkımlar meydana gelmişti. Yaşanan korku dolu deprem herkesi korkuturken gözler uzmanların açıklamalarına çevrildi. Vatandaşlar 'Deprem riskinin olduğu iller hangisi? İstanbul depremi ne zaman olacak?' sorularını araştırırken uzman isimden korkutan açıklamalar peş peşe geldi. Deprem olmayacak demişlerdi ancak zemin çürük çıktı. 6,5 şiddetinde deprem bekleniyor!

Deprem haberleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Kahramanmaraş ve Hatay'da meydana gelen depremler sonrası binlerce vatandaşımız göçük altında kalarak hayatını kaybetmişti. Yaşanan depremler sonrası 'Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Hangi illerde depremler bekleniyor?' soruları merak konusu oldu. Uzman isimden korkutan deprem tahmini! Deprem olmayacak diyorlardı ancak korkutan uyarılar peş peşe geldi. Zemini çürük çıktı! 6,5 şiddetinde deprem bekleniyor. O ilimizde yaşayanlar dikkat.

ghghgh-2023-08-02t111132-026.jpg

DEPREM OLMAYACAK DENİLDİ... ZEMİNİ ÇÜRÜK ÇIKTI!

Konya’nın Selçuklu ilçesinde saat 18.06’da AFAD’a göre 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Konya'nın yanı sıra çevre illerden de hissedildi. Yaşanan deprem sonrası İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Kamil Akın'dan korkutan uyarılar peş peşe geldi. Konya'da 30 bine yakın yapının çürük olduğunu ifade eden Akın, şunlar söyledi:

"Konya'da 50 km uzunluğundaki fay zonu 6, 6,5 büyüklüğünde deprem meydana gelebileceğini uzmanlar söylüyor. Konya'nın zemini alüvyon olduğu için depremi daha şiddetli hissedebiliyor. ‘Konya deprem bölgesi değil’ derler ama bu deprem Konya'da da deprem olabileceği gerçeğini insanlara gösterdi. Konya'nın maalesef yapı stoku büyük bir depreme hazır değil. Konya'da en az 30 bin bina depreme dayanıksız ve riskli. Bu yüzden bu 30 bin binanın bir an önce dönüşüme girmesi lazım. Bunun da yanında kentteki tüm yapıların her 5 yılda uzmanlar tarafından kontrol edilmesi ve raporlandırılması lazım."

fdfdfdfd-28.jpg

"6,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLİYORUZ"

Konya'da 6,5 büyüklüğünde deprem beklediklerini ifade eden Akın, "Deprem bizim beklediğimiz bir depremdi. Deprem Konya'da 50 kilometre uzunluğundaki Konya fay zonunun kuzey ucunda meydana geldi. Bağımsız bir deprem olduğu için daha büyük bir deprem beklemiyoruz ama fay zonu tam bir şekilde kırılırsa 6-6,5 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir." uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN