Deprem sonrası ilk açıklama! Marmara'da durum hiç iç açıcı değil: Şükrü Ersoy ve Ahmet Ercan iyi şeyler söylemedi

Deprem sonrası ilk açıklama! Marmara'da durum hiç iç açıcı değil: Şükrü Ersoy ve Ahmet Ercan iyi şeyler söylemedi

Bursa depreminde Marmara Bölgesi'ni korkutan uyarı geldi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve Şükrü Ersoy'dan ilk açıklama paylaşıldı. Deprem uzmanlarından gelen açıklamalar ilse bölge halkını korkuttu. İşte korkutan açıklamalar...

Bursa'da bugün meydana gelen deprem hakkında korkutan uyarı geldi. Deprem uzmanları tarafından yapılan uyarıya göre, bölge halkı tedbirini almalı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve Şükrü Ersoy iyi şeyler söylemedi. İşte o açıklamalar...

BURSA DEPREMİNDE İLK AÇIKLAMALAR

Bursa Gemlik merkezli meydana gelen sarsıntı bölge halkını korkuttu. Depremin boyutu 4.1 büyüklüğüne ulaşırken, AFAD deprem derinliğini 10.86 km olarak paylaştı. Kandilli Rasathanesi ise deprem büyüklüğünü 4.9 olarak açıklanırken, deprem beklentisi olan İstanbul'dan da hissedildi. Deprem telaşına kapılan vatandaşlar kendini sokağa attı.

xxx-kwdy-cover.webp

İSTANBUL'DAN HİSSEDİLMESİ NORMAL

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, bugün yaşanan deprem hakkında CNN Türk'te konuştu. Bursa'da yaşanan depremin büyüklüğünün 7 üzeri olabileceğini söyleyerek, zeminin sağlam olmadığını hatırlattı. Fay hattının geçtiğini işaret eden Ersoy, "Buralar masum yerler değil" ifadelerini kullandı.

Yeni bir fay bulunduğunu söyleyen Ersoy, çok fazla sayıda fay hattının bulunduğunu ve Gemlik'in bu depremlerden etkilenmesinin beklendiğini paylaştı. Yüzeye yakın oluşan sarsıntıların daha çok hissedildiğini söyleyen Ersoy, "4.1'de de gördük vatandaşlar sokakta. İstanbul'da da hissedilebilir, normaldir. Bu hissedilme zemine yapı koşullarına bağlı olarak değişkendir." sözlerini kullandı. Zeminin iyi olmadığını söyleyerek, bu detayın şiddeti artıracağını da işaret etti.

260546-372287084.webp

'7.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM ŞAŞIRTICI OLMAZ'

Bugün meydana gelen Bursa depremi hakkında Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Gerginlik boşalması olduğunu işaret eden Ercan, öncü deprem olmadığını söyledi. Deprem üretebilen kırıklar olduğunu söyleyen Ercan, "Kayapa-Yenişehir Kırığı’nın Bursa Ovası’na uzanan kolunun 40 km, doğuda Yenişehir kolunun 55 km olduğu belirtiliyor. Bu kırık geçmişte 1855 depremini yapmıştır. İleride de M6 ile M7,2 arasında depremler yapması şaşırtıcı olmaz. Ancak, ivedi deprem bekleniyor diye bir uyarı söz konusu değildir. Bursa, ne yazık ki, oynak,deprem duyarlı ovaya doğru yayılmayı sürdürüyor. Bu yanlışı halk canıyla ödeyecektir. İzin veren belediye yargılanmalıdır" sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN