Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan: O otelde kalmış olsaydım...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan: O otelde kalmış olsaydım...

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depreme dair anısını paylaşan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremde yıkılan Bayram Oteli'den son anda ayrıldığını anlattı. Ercan, 'O otelde kalsaydım belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı" dedi.

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde 604 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda bina yıkıldı. Depremden en çok etkilenen Erciş ilçesinin 3'te 1’i enkaza döndü.

Kentte enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, 9 Kasım'da 5,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem yaşandı. İkinci depremde de 40 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İkinci depremde yıkılan Bayram Oteli'nde aralarında DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ile Cem Emir ve Japon yardım gönüllüsü Dr. Atsushi Miyazaki'nin de bulunduğu 24 kişi, yaşamını yitirdi.

ODAYI GEÇ GELDİĞİ İÇİN BAŞKASINA VERMİŞLER

Depremin 12'nci yıldönümünde deprem çalıştayı için Van'a gelen jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremden sonra Van'a geldiklerini ve Bayram Oteli'nde yer ayırttıklarını geç saatte döndükleri için odayı başkalarına verdiklerini söyledi.

Başka bir otelde kaldığını ve deprem anında yapılmaması gerekeni yapıp merdivenlerden dışarı koştuğunu anlatan Ercan, dışarı çıktıktan sonra Bayram Oteli'nin yıkıldığını öğrendiğini anlattı.

Eğer çalışmaya gitmeyip, Bayram Oteli'nde kalmış olsaydım; ben de tıpkı Japon bilim insanı gibi ölen bir Türk bilim insanı olacaktım" diyen Prof. Dr. Ercan, "Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN