'Depremde kaybolan çocukları Epstein kaçırdı' iddiasına Bakan'dan yanıt: Bir tanesi bile kayıp değil

'Depremde kaybolan çocukları Epstein kaçırdı' iddiasına Bakan'dan yanıt: Bir tanesi bile kayıp değil

ABD'li milyarder Epstein'ın dosyasının kamuoyuna yansıması sonrasında, 1999 ve 6 Şubat depremlerinde kaybolan çocuklarla ilgili iddialar yeniden gündeme geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, deprem döneminde ve sonrasında çıkan iddialara karşı çıktı ve bin 912 çocuktan hiçbirinin kayıp olmadığını, kimlik tespitlerinin devletin ilgili birimleri tarafından çok titizlikle yapıldığını belirtti. Bu durumun çalışanların fedakarlıklarının hiçe sayılması ve büyük haksızlık olduğunu vurguladı.

Jeffrey Epstein olayının Amerika'dan dünyaya yayılmasının ardından, 1999 ve 6 Şubat depremleri sırasında ortadan kaybolan çocukların durumu tekrar gündeme geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kamuya açıklama yaptı:

"Bin dokuz yüz on iki yavrumuz arasında, hiçbirinin kayıp olmadığını yinelemek isterim. Bu çocukların kimlikleri, devletin ilgili kurumları tarafından büyük bir dikkatle belirlendi."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Mahinur Özdemir Göktaş getirildi - Son Dakika HaberleriAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş

'İLK GÜNLERİNDEN İTİBAREN AÇIKÇA PAYLAŞILDI'

Ayrıca, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da iştirak ettiği, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu" toplantısında, sosyal medyada yer alan ve 6 Şubat depremlerinin ardından çocukların kaybolduğuna dair iddialara yanıt verildi. Bakan Göktaş, "6 Şubat felaketi yaklaşırken, devletimizin aciz gösterilmeye çalışıldığı, art niyetli haberlerle karşılaşıyoruz. Bazı çevreler, felaket anından itibaren yalan haberlerle kamuoyunu yanıltmaya devam ediyor. Bu çocuklar hakkında bilgiler, felaketin ilk günlerinden itibaren açıkça paylaşıldı" dedi.

'BİN 912 ÇOCUĞUMUZ DA KAYIP DEĞİL'

Göktaş, yanlış bilgilere karşı doğruyu paylaşmaya devam ettiklerini belirterek, "Bin 912 çocuğumuzun hiçbirinin kayıp olmadığını yinelemek isterim. Bu çocukların kimlik tespitleri, devletin ilgili kurumları tarafından yapıldı. Çalışanlarımızın gece gündüz çalışmaları göz ardı edilmemeli. Haksız ithamlar karşısında yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız," diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN